Защо и възрастните страдат от акне?

52947
Защо и възрастните страдат от акне?
Снимка: Thinkstock

Небалансираното хранене, стресът и замърсяването увеличиха с 200% случаите на акне при възрастните, показват официални данни.

Проблемът с кожата обикновено се свързва с хормоналните промени при тийнейджърите, но съвременният живот се отразява върху тялото и увеличава случаите на акне при възрастните хора.

Отоплението ни загрозява

Високата температура в жилището вреди на косата, кожата и ноктите, показва ново изследване, предаде БГНЕС. Живеем в епоха, когато може...

Изследване на 92 частни дерматологични клиники показа увеличение с 214 на сто на случаите на проблемна кожа при зрелите хора.

От акне страда всеки трети над 35 години, сочат данните от проучването. 9% от пациентите, потърсили професионална помощ, са над 55 години.

Резултати от различни клиники показват, че за 152% увеличение на хората, които искат да премахнат петна и белези, останали по лицето им от тийнейджърските години.

Повече от един на всеки четирима (27 на сто) от дерматолозите, които участват в проучването, казват, че стресът, комбиниран с хормоните, е основната причина за акнето при порасналите.

Защо остаряваме бързо?

Образът на младостта е неизменна част от съвременните представи за красота. Ето защо остаряването е един от най-големите несъзнателни с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com