Защо наричаме пробиотиците приятели на живота

89554
Защо наричаме пробиотиците приятели на живота
Снимка: Thinkstock

Ежедневието на повечето хора е много напрегнато – стрес, вечно бързане, неправилно хранене, недоспиване, приемане на различни антибиотици. Умората и изтощението се натрупват и бактериални инфекции буквално убиват добрите бактерии в организма ни.

70% от силата на имунната система се намира в червата. Добавянето на пробиотици е естествен и лесен начин за запазване на доброто ни здраве. Пробиотиците са натурална добавка, с която можем да направим така, че добрите бактерии да са винаги повече от лошите.

В човешкото тяло живеят над 100 трилиона бактерии, а 95% от тях се намират в чревната система. Те принадлежат към три основни групи микроогранизми: патогенни (които причиняват вреда), условно-патогенни (които при нормални условия не са в състояние да предизвикат заболяване, но при нарушени защитни сили се превръщат в болестотворни) и полезни (влияещи благоприятно върху организма). От съотношението им се обуславя нормалното функциониране на хранителния тракт и имунната система, а оттук и здравето на човек.

Рибата прави мозъка по-голям

Изследователи открили, че хората с по-високи нива на омега-3 мастни киселини в организма имат по-голям обем на мозъка в напреднала възр...

Едни от добрите бактерии са Лактобацилите, Ацидофилус и Бифидус, които заедно подобряват жизнеността и повишават естествените защитни сили на организма.

Пробиотиците всъщност са полезни видове бактерии, които стимулират производството на естествените храносмилателни сокове и ензими, които помагат на стомашно-чревния тракт да функционира правилно.

Коренът на думата пробиотик идва от гръцките думи „pro-за“ и „bios - живот“, с други думи „за живота“.

Дефиницията за пробиотиците, приета през 2002 година от Международната здравна организация (WHO), гласи: "Пробиотиците (наричани също бактерии, или култури) са живи микроорганизми, които приети в достатъчно количество влияят здравословно на човешкия организъм".


Талантите на пробиотиците – здрав дух, здраво тяло

Силната имунна система е дар от природата, който всеки би желал да има. А в сезона на грипните епидемии тя е нещо крайно необходимо. Пр...

Все по-голямо научно и практическо внимание се отделя на тази "невидима" екосистема, която определя състоянието на болест и здраве при хората и при останалите живи системи.

Интересно е, че приемането на пробиотици може да ни помогне да се поддържаме във форма. Добавянето им към ежедневната ни диета предпазва от появата на храносмилателни нарушения и чревни оплаквания. Заради навременното изхвърляне на вредните вещества и правилното функциониране на чревната ни система, това може да спомогне за регулиране на теглото.

Пробиотичните бактерии оказват положително въздействие върху организма на човека като директно се колонизират върху интестиналната мукоза на червата и започват да произвеждат жизнено важни ензими и клетъчни биопродукти. Пробиотичните бактерии не са постоянен обитател на човешката микробна флора, ето защо трябва да се приемат с храна постоянно и продължително време, за да се почувстват здравословните им ефекти.

Най-важно място сред различните видове пробиотици заемат Lactobacillus Bulgaricus и бифидобактериите, а най-известната симбиоза, наречена S85, е симбиозата между Lactobacilus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus, съдържаща се в оригиналното българско кисело мляко. Тя се счита за прародител на пробиотика.

Българското кисело мляко е най-старият пробиотик, известен на човека. От дълбока древност се използва като храна, която укрепва здравето и дълголетието, а хранителната му стойност и здравословни качества са забулени с митове и легенди. Именно този най-древен познат пробиотик е в основата на цялата продуктова гама на пробиотиците с марката LactoFlor.

Най-скъпата и полезна паста за зъби е с вкус на шоколад

Докато всички си мислим, че флуорът е това, което прави зъбите бели и здрави, учените разработиха доста по-вкусен, но и полезен проду...

Един от продуктите, които можем да препоръчаме, е Lactoflor BioPlus Капсули. Той съдържа само натурални съставки и включва 4 уникални щама – Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus и Bifidobacterium sp. Капсулите, които са българско производство, подпомагат функциите на стомашната и чревна флора, нарушена вслествие прием на антибиотици, неправилно хранене, стрес, недоспиване и т.н.

Lactoflor BioPlus възстановява баланса и дейността на „добрите бактерии“ и подобрява усвояването на добрите качества на поетата храна, благодарение на съдържанието на фибрите, които доказано могат да увеличат обема на добрите бактерии до над 10 пъти.

Всяка една капсула Lactoflor BioPlus ви дава 2 милиарда „добри“ причини да бъдете щастливи.

За повече информация www.lactoflor.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com