Защо трябва да пием магнезий при активен начин на живот?!

143487
Защо трябва да пием магнезий при активен начин на живот?!

Магнезият бори стреса и умората

Живеем в изключително забързано време, в което ежедневно сме изложени на стрес и умора. Ако усещате лиспа на енергия, чувствате се депресирани или пък имате мускулни крампи, една от възможните причини е, че в организма ви липсва достатъчно количество магнезий. 

Магнезият – баланс за ума и тялото

Работа, стрес, преумора. Всеки ден се сблъскваме с хиляди предизвикателства, а времето никога не стига. В забързаното си ежедневие чест...

Наричат магнезия тайната на дълголетието. И това не е случайно. Той е жизненоважен минерал, който в достатъчно количество в тялото допринася за електролитния баланс, за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, за нормалното функциониране на нервната система, на мускулите, за поддържането на нормалната психична функция.

Общо, в тялото има около 25 g от този елемент. 60% от тях са в костите, една четвърт – в мускулите. Останалото се разпределя поравно в мозъка и другите ключови органи като сърцето, черния дроб и бъбреците.

Магнезият взема участие в повече от 300 процеса в човешкия организъм, като най-важните са предаването на нервните импулси, работата на сърцето и мускулите, изграждането на костите. При жените той е неизменна част от менструалния цикъл и е необходим както за овулацията и зачеването, така и за безпроблемното протичане на бременността. Освен това магнезият регулира работата на стомашно-чревния тракт и именно по тази причина магнезий се препоръчва за бебета, които страдат от колики.

Магнезият също така е важен микроелемент, който поддържа доброто състояние на кожата и има отношение към младостта на клетките. Както и витамин D, магнезият подпомага калция и фосфора да се фиксират в костната тъкан.

Организмът ни си  набавя магнезий чрез храната, като най-много се съдържа в зеленчуци със зелени листа като спанак, броколи, ядки, пълнозърнести храни, фасул, риба, плодове. Много често това не е достатъчно, за да се осигури необходимата дневна доза. Рискът се увеличава, особено когато съчетаваме активното спортуване с хранителен режим.

Умората вече ще може да се измерва

В Япония беше разработен първият в света битов прибор за дистанционно измерване на дълбочината на съня и на умората, предаде агенция ТА...

Магнезият не се синтезира или съхранява за дълго в организма ни, затова трябва да се приема редовно и в достатъчно количество. Приемането на магнезий в достатъчни дози влияе положително върху самочувствието и настроението. Ако той липсва в организма ни, ние се чувстваме по-тревожни, по-нервни, по-раними, по-чувствителни. Не случайно шоколадът е един от основните източници на магнезий.

Витамините от група В пък подпомагат нормалното протичане на метаболизма, производството на енергия и нормалната сърдечна функция и подпомагат по-доброто усвояване на магнезия.

За да сте в отлична форма всеки ден, да сте пълни с енергия и да бъдете здрави, приемайте SupraVit Magnesium + B6 таблетки. Препоръчваме ви го при: физическо, умствено и емоционално натоварване, стрес, умора, при мускулни крамки, при ПМС.

Защо да изберете SupraVit Magnesium + B6 таблетки?

* SupraVit Magnesium + B6 таблетки е комплекс от витамини и минерали, който съдейства за правилното функциониране на имунната, нервната системи, мускулите и сърцето, както и за правилен енергиен метаболизъм.

Съвременният начин на живот убива организма ни

Понякога човек се събужда в добро настроение, но в по-късно в течение на деня върху него се стоварват умора, сънливост и се настроениет...

* В стремежа си към ежедневна оптимална грижа за добро здраве, SupraVit Magnesium + B6 таблетки са съобразени с изискванията за чисти продукти с доказано високо качество.  Те са естествено  биоусвояеми, без  консерванти и крос замърсявания. Не съдържат захар, добавени мая,  нишесте и глутен. В една таблетка се съдържат 250 mg магнезий, което е  необходимата нормална  доза от дневен прием за организма ни, а също така и 1,40 mg Витамин В6.

* В стремежа си към ежедневна и оптимална грижа за добро здраве, както и в желанието си да предложи най-доброто SupraVit се довери на QualiR – Blends.

QualiR – Blends са ингридиенти от най-високо качество, надеждност и иновативност, които SupraVit използва за производството на витамините и минералите си.

Използването на QualiR – Blends в производството на витамините на SupraVit предлага ефективен, безопасен продукт, произведен съгласно най-високите устойчиви и етични стандарти, от надежден източник.

* Можете да се  насладите и на чаша  сутрешна витаминозна доза  събуждане с разтворимия  Магнезий на SupraVit с  витамин В комплекс.  Продуктът също е с нова  формула, не съдържа  аспартам, и е с натурални  аромати.

Блаженството да спиш пълноценно

С всеки изминал ден си лягате все по-късно и по-късно и нищо не можете да направите? Ако този вреден навик ви е омръзнал ето ви няколко...

Повече информация за продукта може да намерите ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Може ли да се ядат ягоди при диабет
Може ли да се ядат ягоди при диабет

Един от подходящите плодове за диабетиците са ягодите. Гликемичният индекс (индикатор, който отразява скоростта на увеличаване на глюкозата...