10 частни болници отварят врати

59127
10 частни болници отварят врати
Снимка: БГНЕС

Още 10 нови частни болници ще се борят за парите на здравната каса. Заявленията за четири от тях са подадени през декември и още нямат лиценз. Останалите шест клиники вече имат разрешение за работа. Това показва официална справка от здравното министерство, пише в.Стандарт.

С десетте нови частните болници у нас за първи път ще надминат 100. Държавните и общинските засега са близо два пъти повече. Здравните предприемачи бързат да изпреварят ограничителните мерки, за които се говори от доста време.

Междувременно в страната са затворили врати пет клиники - два кожни центъра в Шумен и Хасково, и три болници в Дряново, Перник и Елена.

По официални данни на Националния център по здравна информация и анализи през 2012 г. у нас е имало 92 частни клиники. С новите 10 броят им ще стане 102. На фона на продължаващото увеличение на частните болници преди дни здравното министерство за пореден път оповести мерки за ограничаването им.

Сред тях е даването на разрешение за нова клиника на ниво инвестиционно намерение. Също така обвързването на решението с потребностите на населението, които ще се опишат в нова здравна карта.

 

Варненската университетска болница остана без вода

Заради рязкото падане на температурите най-голямата болница в Североизточна България „Света Марина" остана без вода в продължение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com