X
 
 

40 мотористи подредиха моторите си във формата на огромен мустак

1038 0
photo of 40 мотористи подредиха моторите си във формата на огромен мустак
Снимка: Галя Косева
40 мотористи подредиха мощните си машини под формата на огромен мустак - символът на кампанията срещу рака на простатата, наречена "Movember". В центъра на фигурата застанаха две уникални триколки. Като знак на подкрепа, рокерите бяха вързали на лицата си черни бандани с бял мустак. Статистиката сочи, че повече мъже умират от рак на простатата, отколкото при катастрофи.

Очаква се до края на годината в България да има 2 000 новодиагностицирани с простатен карцином. Заболяването е втората онкологична причина за смъртност. Развива се бързо през последните години. Обхваща много голям процент от населението поради спецификата му, че засяга мъже над 50 г. 

Клиестан: Ибрахимович ми се присмя на мустака

Американският футболист и състезател на „Андерлехт” се оплака, че по време на двубоя с „ПСЖ” в Шампионска лига ...

"Movemberе" е кампания, която цели да подтикне мъжете да се прегледат при уролог, за да са сигурни, че простатата им е здрава. Консултации трябва да се правят всяка година след навършване на петдесетгодишна възраст. През 2019 г. слоганът на инициативата в България е "да вдигнем шум" и в нея участват много мотористи. Тя продължава през целия ноември.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители