X
 
 

Ананиев: Подписах договорите за закупуване на апаратура за хемодиализа

419 0
Ананиев: Подписах договорите за закупуване на апаратура за хемодиализа
Снимка: БГНЕС
До края на годината Министерството на здравеопазването е предвидило капиталови средства в размер на близо 4,9 млн. лева за закупуване на апаратура за хемодиализа, водоочистващи системи и хемодиализни легла. Днес подписах договорите. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на парламентарен контрол в отговор на въпрос какви са проблемите в работата на центровете по хемодиализа.

"Средствата са за общо 29 държавни лечебни заведения търговски дружества", посочи той. "В това число за 7 лечебни заведения са предвидени средства за основен ремонт на отделенията по хемодиализа в размер на 891 хил. лева", заяви Кирил Ананиев. "Специално за МБАЛ "Св. Петка"- Видин са отпуснати 180 хил. лева за закупуване на нови хемодиализни апарати, водоочистваща система и нови хемодиализни легла", обясни здравният министър, цитиран от "Фокус".

Кирил Ананиев: Доплащането за здраве ще бъде значително по-малко от сега

"Узаконява се определено доплащане, но то е значително по-малко от това, което българинът е плащал досега." Това каза министърът на здр...

Той поясни, че към края на 2017 г. в страната има 3627 пациенти на поддържащо лечение с хемодиализа. "Процедурите се осъществяват в 80 диализни структурни. 60 от тях са разкрити в държавни и общински болници, а 20 са или отделения в частни лечебни заведения или самостоятелни лечебни заведения", каза още Кирил Ананиев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...