Андреева обеща бързи реформи в Спешната помощ

27964
Андреева обеща бързи реформи в Спешната помощ
Снимка: БГНЕС

Само един лекар обикаля днес с мобилните екипи в линейките в Бургас. С настъпването на летния сезон в Бургаска област проблемът става още по-критичен, тъй като с туристите населението нараства в пъти.

Седем свободни работни места за лекари има обявени в момента за Спешния център в Бургас, съобщава БТВ. „Работата е тежка и непривлекателна, няма желаещи да работят точно тази работа", посочва началника на спешното отделение в МБАЛ – Бургас д-р Лилия Линкова.

Европейска имунизационна седмица - ваксини за рисковите групи

От вчера, 22 април, започна Европейската имунизационна седмица (EИС) 2014 година. Тази година акцентът ще бъде поставен върху осигуря...

"В момента лекарят, който е в спешния център е на адрес, тежко болен пациент. Една катастрофа да стане на входа на болницата, няма кого да изпратя, толкова е критично положението", посочва д-р Димитър Кехайов.

Министърът на здравеопазването обеща бързи реформи в Спешната помощ.

„Никъде по света го няма да има лекари, които да са само в линейки, само в мобилни екипи. За да се развива един лекар трябва да има досег до болничното лечение, до по-нататъшното лечение на пациента и диагностицирането му, а не само да участва в първата помощ и транспортирането след това до лечебното заведение.", подчерта д-р Таня Андреева.

Пред камерата на bTV четирима медицински служители помагаха на пациент от бургаската болница да се прехвърли от носилката на такси, което трябва да го отведе у дома. Въпросът как този човек ще слезе от лекия автомобил получава лаконичен отговор: „Ами, има си близки там, да го свалят."

След 10 години България остава без медицински сестри?

След около 10 години всъщност няма да има съсловие на медицинските сестри в България. Това каза Милка Василева, председател на Българск...

Междувременно 15-годишният Николай Иванов излиза от спешното отделение с гипсиран крак. По време на игра на волейбол в часа по физическо паднал лошо. Макар болницата да не е далече от училището, линейка дошла чак след 25-30 минути.

 

 

 

Иновации в имплантното лечение

БУЛДЕНТАЛ 2014 (21- 23 май) представя разработки и нови продукти, отговарящи на все по-големия интерес и високите изисквания за трайно ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com