БЧК в Казанлък осигури топъл обяд за три месеца на 49 деца в неравностойно положение

19567
БЧК в Казанлък осигури топъл обяд за три месеца на 49 деца в неравностойно положение
Снимка: www.marica.bg

В проекта на БЧК „ Топъл обяд” са включени 49 деца в неравностойно и рисково положение от община Казанлък, съобщи Радио Фокус.

 Това са деца, чиито семейства са със среден общ месечен доход на всеки член от семейството под 80 процента от минималната работна заплата за страната.

8 деца с хронични заболявания от Търговище получават помощ след благотворителна изложба

2910 лева са събрани от благотворителната Великденска изложба- базар в Търговище, която се проведе в Регионална библиотека „Пет...

По проекта БЧК финансира стойността на купона, която заплащат родителите за столово хранене на децата, в размер на 2.00 лв. за един топъл обяд, за едно дете. Проектът се финансира от собствени средства на червенокръстката организация, като за общо 52 учебни дни за топлия обяд на учениците са похарчени 4870 лв. Децата на възраст от 6 до 18 години са включени в програмата със специален подбор и проучване от страна на ОбС на БЧК и на директорите на четирите училища от общината, откъдето са децата – ОУ „ Паисий Хилендарски”, ОУ „ Кулата”, ОУ „ Никола Вапцаров” – Казанлък и ОУ „ Паисий Хилендарски” – Хаджидимитрово.

Сред целите на програмата „ Топъл обяд” са да бъде подпомогнато физическото развитие и снижаване заболеваемостта на сираци, безпризорни, деца на самотни родители и от социално слаби семейства, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене , да бъдат върнати тези деца в училище и да бъдат предпазени от рисковете на улицата - трафик, проституция, наркотици, престъпност. Много често осигуряването на безплатен обяд на някои особено нуждаещи се деца, е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване