Бебе почина след ваксинация

81555
Бебе почина след ваксинация

3-месечно бебе почина след поставена ваксина в Стара Загора. Има съмнения за лекарска грешка, споделя майката, според която синът й може да е починал заради поставена ваксина, съобщи  bTV.

На 15 януари Павлина Стефанова води на консултация тримесечния Павел. Обяснява на личния лекар, че детето има хрема и хрипове. Докторката го преглежда, но не открива нищо обезпокояващо и му бие ваксина.

"Аз и мъжът ми се спогледахме - имаме й пълно доверие, двете деца ги е гледала почти без антибиотик, когато се разболеят. Биха му в едното краче, биха му в другото, беше 15 януари, сряда", разказа Павлина пред bTV.

Пет дни по-късно състоянието на бебето се влошава. Майката се обажда на личната лекарка, но заради случаите на грип тя насрочва час за след още два дни, когато е денят за детски консултации.

"Прегледа го със слушалки, взе го в ръце, обърна го, гръбчето му прегледа, погледна ме в очите и вика, за мен това дете няма хрипове, къде ги чуваш ти тия хрипове", допълва майката.

Лекарката изписва на Павел само капки за нос. Павлина спазва инструкциите, но на следващия ден Павел издъхва. "Просто спеше, обаче тая уста беше тъмна, просто тъмна. Грабнах го, гушнах го, почнах да пищя, мъжа ми и той, веднага се обадихме на 112, мисля, че за секунди дойдоха, тя болницата е тука, веднага реагираха", разказа майката.

Медиците от Спешна помощ не успяват да върнат бебето към живота. Аутопсията показва, че тримесечният Павел е починал от хеморагична пневмония. Получил отток на белия дроб и на мозъка. По случая е образувано и досъдебно производство. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, която трябва да отговори на въпроса дали има връзка между поставянето на ваксините и смъртта на детето. Личната лекарка е отказала коментар до излизането на резултатите от експертизата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com