Белодробна тромбемболия е причинила смъртта на 29-годишната родилка

14320
Белодробна тромбемболия е причинила смъртта на 29-годишната родилка

Остър брутален инцидент на масивна белодробна тромбемболия е причина за смъртта на 29-годишната родилка в столичната клиника "Д-р Щерев", съобщиха от лечебното заведение.

"Веднага в болницата ни беше свикана лекарска консултативна комисия, която направи пълен обзор на случая. На база на цялостната медицинска документация, резултати от проведени изследвания и клинична картина становището на комисията е, че се касае за остър брутален инцидент на масивна белодробна тромбемболия", се казва в съобщението на клиниката.

29-годишна родилка е починала ден след раждането в столична клиника

29-годишна жена, родила с цезарово сечение, е починала ден след раждането в столичната клиника "Д-р Щерев". Жената е родила на 14 май,...

"Според международни медицински проучвания това състояние е основна причина в случаите на внезапна смърт при родилките в развитите страни, разполагащи с добре оборудвани родилни отделения и опитни екипи. Състоянието по правило настъпва за минути с невъзможност да бъде овладяно", коментират от лечебното заведение.

В момента се очаква независимото официалното становище от аутопсията, която ще бъде проведена от Съдебна медицина.

Младата жена е родила на 14 май с цезарово сечение. Родилният процес е протекъл без усложнения. На 15 май жената внезапно е колабирала. Веднага след смъртта на родилката в болницата е свикана лекарска консултативна комисия, която прави пълен обзор на случая.

Осигурен е пълен достъп на семейството до цялостното медицинско досие на починалата и им е предоставено копие на всички медицински документи, казват от "Д-р Щерев". На семейството бяха представени възможности за избор на място за провеждане на аутопсията с цел да се гарантира независима оценка за причината за смъртта. Техният избор беше тялото да бъде прието за аутопсия от Съдебна медицина, съобщават от болничното заведение.

Транспортираха успешно родилката от Сърница в Пазарджик

Родилката, която бе тръгнала от Сърница за болницата във Велинград е откарана в Областната болница в Пазарджик. Това съобщи дежурната с...

На 14 май в 6:00 ч. е приета в болницата за планирано цезарово сечение по собствено желание, отразено в подписано информирано съгласие, което е предшествано от съответните документирани предоперативни изследвания по стандарт. Оперативното раждане е протекло при опитни оператори – акушер-гинеколози с нормална кръвозагуба и без усложнения. Родено е момиченце (Димана) в прекрасно състояние и здраве.м Новороденото бебе в момента е живо и здраво и се полагат всички необходими грижи за него от страна на акушерките и неонатолози на болницата, информират от клиниката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване