Безплатни прегледи за диабет в Стара Загора

30765
Безплатни прегледи за диабет в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Денят на диабетика ще бъде отбелязан с концерт и безплатни прегледи в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината. Традиционен концерт с участието на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре”, посветен на 14 ноември – Световен ден на диабетиците, ще се състои на от 17.00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора.

Събитието се организира от Община Стара Загора и местното сдружение „Диабет”, в което членуват около 200 мъже и жени между 35 и 80 години.

Безплатни прегледи за децата бежанци в София

От 09:00 ч. тази сутрин екип от педиатри, детски офталмолози, хирурзи, спешни медици и стоматолог ще преглеждат бежанци в центъра в кв....

Във връзка с Международния ден на диабета МБАЛ – Медицински комплекс Берое организира безплатни прегледи на пациенти със захарен диабет, които включват измерване на ръст, тегло, индекс на телесната маса и гликиран хемоглобин с експресен метод и при необходимост измерване на кръвна захар и консултация със специалист.

Прегледите ще се извършат в Медицински център Берое на ул. „Герасим Папазчев № 1 от 10.00 до 14.00 ч. (западно от ЖП гара).

В България от това заболяване страдат около 500 000 души. 40% от хората обаче не знаят, че имат диабет. Данните за областта са, че болните са 10 000 души, но голяма част от тях не са регистрирани, съобщава Стефка Далакчиева, председател на сдружение „Диабет”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com