Болницата в Девин отваря и детско отделение до дни

28998
Болницата в Девин отваря и детско отделение до дни
Снимка: бгнес

Детско отделение ще бъде отворено до два-три дни в болницата в Девин. 

„В момента тече подготовката и в един от секторите на сградата, който отговаря на хигиенните условия, ще може да се разкрие отделение за деца, като първоначално то ще бъде със седем легла”, обясни за Радио „Фокус” – Смолян изпълнителният директор на здравното заведение, Радко Радка Грозданова.

Болницата в Девин вече има работещи неврологично и вътрешно отделение

Болницата в Девин вече може да се похвали с работещи лаборатория, рентген, неврологично и вътрешно отделение, съобщи за Actualno.com км...

Засега във вътрешното отделение, което заработи през миналата седмица има 12 легла, тъй като само за толкова позволяват хигиенните условия, преди да се започнат ремонтите, които се бавят заради обжалване на процедурата за избор на изпълнител.

Грозданова изрази надежда ремонтът скоро да започне, за да разширят дейността, така както трябва да бъде. Очаква се до дни да се гледа делото, като след това съдът има едномесечен срок, в който трябва да вземе решение. Ако то е в полза на Община Девин, ремонтите ще стартират веднага, поясни Грозданова.

Тя допълни, че в момента болницата има назначени лекари и медицински персонал, които се назначават спрямо необходимостта от болните в здравното заведение, като уточни, че имат обезпечение с кадри за клиничните пътеки, с които имат сключени договори. Въпреки това все още лекарите не са достатъчни и поетапно ще се търсят още специалисти.

Грозданова отбеляза, че непрекъснато има интерес от страна на желаещи, но на някои условията не им харесват, други се съгласяват, а в последствие се отказват.

Партията на Бареков прие в редиците си знакови фигури в Девин

Валентина Павлова и Диана Чаушева, лидери на серията от митинги срещу закриването на болницата в Девин, вече са част от партията на Ник...

„Дефицитът на медицински кадри в България е национален проблем и няма как да подмине и Девин, по-важно е за населението да се направи нещо и да имат достъп до болнична помощ”, уточни Радка Грозданова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване