Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Д-р Аспарух Илиев прогнозира пробив при ваксините срещу рак - ето кога

11 май 2024, 11:11 часа • 5306 прочитания

"Мутацията на COVID 19 -Flirt няма данни да е по-различен от останалите. Това, което продължава да ни притеснява е дългият ковид. Не бих казал, че заболяването остава в миналото, защото ще имаме едно постоянно ниво. Не много високи, но случи ще има. Не очаквам да има драматични проблеми".

Това каза ръководителят на лабораторията в Берн и популярен български медик д-р Аспарух Илиев. Той коментира редно ли е бебета да пият лекарства за сън, както и могат ли ваксините на лекуват рак и каква е връзката между ухапването от кърлеж и алергията от месо.

Още: Разработват първата ваксина срещу рак на белия дроб

"Мелатонинът и всички добавки, които ползваме базирани на него не са медикаменти. Водят се хранителни добавки. Те не подлежат на толкова строг контрол. Мелатонинът е един от хормоните регулиращи съня, произвежда се от така наречената епифиза. Има много дискусии дали изобщо има смисъл даване на мелатонин при хора с нарушение в съня. Случаите на предозирани с него са малко", каза пред NOVA д-р Илиев.

Той добави, че предстои в следващите 3-4 години да има пробив при ваксините срещу рак. "Пандемията ни позволи да установим колко безопасни са много широк спектър нови ваксини, които ще помогнат и с борбата с рака", подчерта д-р Аспарух Илиев.

Още: Д-р Аспарух Илиев: Биолабораториите в Украйна са създадени с участие на Русия

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес