Д-р Брънзалов убеден, че няма да има пик на COVID-19 след изборите

1661
Д-р Брънзалов убеден, че няма да има пик на COVID-19 след изборите
Снимка: БГНЕС

Трябва да се смени изборният процес, за да няма такива опашки и толкова бавно да се предават документите.  За това настоя заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов в сутрешния блок на БНТ след парламентарните избори. 

Той подкрепя електронния вариант за гласуване, защото е точен, обективен и нямало да се стига до струпване на опашки. Д-р Брънзалов посочи, че всички противоепидемични мерки по време на парламентарните избори били взети, но всичко опирало до самия човек.

БЛС ще предложи затваряне на абсолютно всичко за 10 дни, ако има нов пик

Трябва да има по-сторги мерки и затваряне на абсолютно всичко за 10 дни при още един сериозен пик на заболеваемостта от коронавирус у н...

На всички хора от секционните избирателни комисии било осигурено всичко, за да спазват мерките, голяма част от членовете на СИК са ваксинирани, но това, което зависи от индивида, не можем да го наложим. „Убеден съм, че няма да има пик на коронавируса след изборите“, категоричен бе д-р Брънзалов.

Над 500 000 са ваксинираните с една игла, а общо доказаните случаи на коронавирус в страната са доста над 1 млн. Ваксини ще има следващите дни все повече и повече, като до голяма степен ще има и избор, увери медикът и допълни, че доставката на ваксините щяла да спомогне за ограничаване разпространението на инфекцията.

Освен заявените РНК ваксини, България ще получи още допълнителни ваксини. Всичко това говори, че количеството на ваксинираните ще расте и няма да се стигне до нов пик, подчерта д-р Брънзалов.

Той силно се надява да няма ново покачване на случаите на COVID-19, но поне се намираме в плато, заболеваемостта не се повишава, а леко намалява. По думите му темата за коронавирус е наистина изключително злободневна, но е факт. Има проблем, който трябва да се решава, настоя д-р Брънзалов.

Шефът на БЛС: В Европа трудно се прилагат рестрикции, нашите общества са либерални

„За щастие не са лавина от сигналите, но дори и малкото от тях ни накара да отправим предупреждение към хората да внимават къде и...

Той не знае да има похабени дози ваксини. 70% от ваксините, които д-р Брънзалов е получил, е успял да постави 12 дози от един флакон. Не трябва да се изхвърлят ваксините, виждаме какво е в цял свят, призова лекарят.

Близо 100 от медиците са ваксинирани, над 50% от пожелалите учители са ваксинираните и има доста група от третата фаза ще бъдат обхванати и в другите фази. Четвъртата фаза започна масово с ваксината на „Астра Зенека“, но лека, по-лека ще има избор на ваксини. Не можем на 100% да обхванем само пациенти, които са над 65-години, каза още д-р Брънзалов.  

Прочетете още по темата: При фрагментарен 45-ти парламент - кой ще взема решение дали затягаме мерки, ако коронавирусът пак плъзне

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване