Дариткова: ГЕРБ няма за цел да бламира здравната реформа на Москов

6777
Дариткова: ГЕРБ няма за цел да бламира здравната реформа на Москов
Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ заявиха, че нямат за цел да бламират предложенията на министър Петър Москов за промени в Закона за лечебните заведения. В Смолян председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова каза, че предлаганите от нея поправки целят единствено постигането на максимално широко съгласие, предаде БНР.

"Това, което ние от политическа партия ГЕРБ сме предложили, в никакъв случай не е отстъпление от принципите, заложени в споразумението за коалиционно партньорство и в нашата програма", обясни Дариткова. 

ГЕРБ ще бламира болничната реформа на Москов?

След като ГЕРБ бламира съдебната реформа, предложена от Реформаторския блок, сега партията на Бойко Борисов отхвърля и всички сериозни...

Спорните моменти засягат приватизацията на лечебни заведения, акредитацията им и възможността за сливане на диспансери с големи болници.

Днес в. "Сега" писа, че след като ГЕРБ бламира съдебната реформа, предложена от Реформаторския блок, сега партията на Бойко Борисов отхвърля и всички сериозни промени, които здравният министър Петър Москов се опита да наложи в болниците с промените в Закона за лечебните заведения.

Проектът беше променен още преди да влезе в парламента по желание на най-голямата партия от управляващата коалиция. Внесените от ГЕРБ поправки между първо и второ четене отменят редица идеи на министъра. Най-важният текст - че здравната каса няма да финансира всяка новопоявила се болница, засега е непокътнат, но шефката на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова от ГЕРБ даде да се разбере, че партията ѝ има резерви и към него, писа вестникът.

 

3424 българки ще заболеят от рак на половите органи през 2015 г.

Нарастване на заболеваемостта при рака на женските полови органи, отчитат от Министерството на здравеопазването. Това става ясно от о...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com