Държавата отпуска еднократна помощ на болницата в Стара Загора

19510
Държавата отпуска еднократна помощ на болницата в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Таня Андреева ще внесе на следващото заседание на МС предложение за еднократна финансова помощ за Старозагорската държавна болница "Професор Стоян Киркович". Информацията съобщи за "Хоризонт" директорът на здравното заведение професор Петкана Чакърова.

Здравният министър иска от професор Чакърова план за това как ще бъдат изразходвани отпуснатите като финансова помощ средства.

Старозагорската болница вече няма пари за храна за пациентите

От утре болницата в Стара Загора вече няма да дава храна на пациентите. В оскъдната информация до медиите директорът обясни, че крайна...

Днес от EVN са освободили сметка от 408 хиляди лева, с които утре ще бъдат изплатени заплатите на лекарите и останалия персонал. Запор върху сметки на болницата са свалили и от фирма "Медикс", други три са изтеглили по 40 хиляди лева от парите за болницата в НЗОК.

След призива на БЧК към гражданите за дарения и хранителни продукти за стола на лечебното заведение много хора са заявили желание да помогнат.

Професор Чакърова съобщи, че храненето на болните няма да спира. От утре продължават и операциите, днес ще бъдат закупени упойки и медикаменти за най-спешните случаи.

Вчера БНТ алармира, че многопрофилната университетска болница в Стара Загора е заплашена от фалит заради тежкото си финансово състояние. Задълженията й възлизат на милиони левове, а сметките й са запорирани. Дълговете на болницата са натрупвани в продължение на 10 години.

Старозагорското лечебно заведение е единствената държавна болница, която обслужва пациентите от цяла Югоизточна България.

Университетската болница в Стара Загора спира приема на болни от утре

Университетската болница "Професор Стоян Киркович" в Стара Загора спира приема на болни от утре и ще пренасочва пациентите към частни ...

 


 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com