Ген. Стоян Тонев обеща специализирани линейки за бебета и възрастни хора

31169
Ген. Стоян Тонев обеща специализирани линейки за бебета и възрастни хора
Снимка: БГНЕС

Ще направя всичко възможно - София да бъде един добър модел за цялостно здравеопазване в България. Това каза на пресконференция генерал Стоян Тонев, който ще бъде предложен за заместник-кмет на Столична община с ресор здравеопазване, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Ген. Стоян Тонев благодари на столичния кмет Йорданка Фандъкова за доверието и отношението. По думите на ген. Тонев, преди около 3 години е представена на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова една програма за спешната помощ в София – да създадем един модел, който да действа за спешна помощ и за атентати. Тези предложения бяха предложени, специално за метрото. За съжаление, този модел потъна в папките на Министерството на здравеопазването, и не се осъществи.

Генерал Стоян Тонев става зам.-кмет на София

Бившият началник на ВМА генерал Стоян Тонев става заместник-кмет на София. Той ще поеме общинското здравеопазване и социалните дейнос...

"Няма линейки за деца до 1 година, за възрастни на 75 години. Парадокс е, че в България няма нито една линейка за психично болни. Ние много лесно разрушихме поликлиниките, а това е една добра дума. Не знам с какво са по-различни джипитата. Тук има няколко проблема - първият проблем е, че повечето джипита работят нелегално. Вторият проблем е, че започнаха да липсват отделни специалности като педиатрията например.

Ще се опитаме да дадем стимул - не само материален, но е важно за един млад човек той да се развива. Програмата, която аз ще представя, ще бъде разпределена по дни и седмици. Избягвам думата „ще подобрим”, а ще използвам думата - „ще направим”. В крайна сметка плаща се за резултат а не за усилия, това мисля да бъде моят принцип", обясни ген. Стоян Тонев.

В София са необходими 14 линейки - 8 линейки за децата до една година, една за инфекция и една за психиатрия и шест - за възрастни хора. Това не изисква много пари. Проблемът е, че не можем да намерим кадри. Ние ще ги използваме главно в общинските болници, допълни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване