X
 
 

Хасан Адемов: Обвързаността между системите може да спре порочните практики в ТЕЛК

937 2
Хасан Адемов: Обвързаността между системите може да спре порочните практики в ТЕЛК
Снимка: БГНЕС
"В самата система има пробойна – в момента няма онлайн връзка между съставилите на експертните решения, лечебните заведения и НЗОК. Ако има обвързаност между системите им, поне 90% от порочните практики ще бъдат прекратени." Това каза председател на парламентарната социална комисия Хасан Адемов в интервю за bTV.

Той допълни, че периодично е имало проверки, но след тях нищо не случва.

Как новата наредба за медицинската експертиза ощетява хората с увреждания

"В крайна сметка се случи така, че с постановление 152 новата Наредба за експертиза - много деца с увреждания и възрастни с увреждания ...

Адемов обърна и внимание на факта, че злоупотреби със становища на ТЕЛК има в най-бедните региони на страната, където хората не могат да се пенсионират по съответния ред.

Той призна, че има проблем с Наредбата за медицинската експертиза, като и че някои хора са ощетени заради нея.

Actualno.com

Етикети:

  • ИМПЕРИАЛИСТ 2 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година Профил на трол?
    Цялата тази история с телкове-мелкове е да се тормозят инвалидите... Лечебните заведения в които се е лекувал имат пребогат материал за всеки, но НЕ....човекът трябва да бъде разкарван насам натам, защото чиновникът не може да си направи труда да събере нужните му сведения по служебен път от болници и рехабилитационни центрове!
  • Октомври 1 Октомври преди 1 година Профил на трол?
    Пълното ви изтръгване от власта която ви я дадоха Извергите/узурпатори/ луканов*младенов*атанасов и вече 29 год я крепите с лъжи , измами и дезинформации ще спре напълно порочните практики превърнали Р.България в днешното жалко положение. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА Н.Ф. И ПАСТИРА СТОМАНА. F...F 10111989*eu*nato F...F AND....****L
Последно в Актуално