Иван Червенков е старият нов шеф на МБАЛ-Асеновград

16304
Иван Червенков е старият нов шеф на МБАЛ-Асеновград

Шеф на МБАЛ-Асеновград остава досегашният управител доктор Иван Червенков. Той спечели конкурса за поста с преднина от 17 стотни пред опонента си - хирургът доктор Стефан Спасов. Двамата се явиха в различните етапи от надпреварата. Всеки от тях трябваше да представи своя Програма за 3-годишен период за развитие на болницата, след което бе проведено и събеседване. Старият нов шеф на асеновградското здравно заведение доктор Иван Червенков получи от 6-членната комисия средна оцекна 5,18. Другият кандидат за поста – доктор Спасов - достигна оценка 5,01.

Това класира и двамата претенденти за управител на болницата в Асеновград до втори етап, в който се проведе събеседването с комисията. Крайният резултат бе оформен от общия брой точки, събрани от кандидатите по време на всички етапи на конкурса. Така, доктор Иван Червенков спечели нов три годишен мандат, като управител на МБАЛ-Асеновград. Спасов, обаче, внесе възражение в Общинския съвет с искане процедурата да бъде прекратена. Като мотив той изтъкна, че при изпълнението на конкурса са допуснати нарушения на разпоредбите от Наредбата, с която се определят условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения. Доктор Стефан Спасов твърди, че при обявяването на процедурата не са били съобщени темите на събеседването предварително, което е в разрез с разпоредбите.

Офис обзавеждане за над 13 000 лв. поръчва Община Асеновград

С европейски пари обзавеждат кабинети в Община Асеновград. За целта е обявена обществена поръчка за доставка на офис мебели на стойност...

Освен това, той не е получил договора за възлагане на управлението, който се предоставя на кандидатите. Поради тази причина доктор Спасов не е могъл да се запознае с правомощията на управителя, което при събеседването би могло да даде преимущество на другия кандидат – Иван Червенков, поради факта, че той и в момента е дейсващ управител на МБАЛ-Асеновград. По думите на жалбоподателя, предоставената му информация, касаеща лечебната дейност на асеновградското здравно заведение, е била недостатъчна. Според него е редно по време на протичане на конкурса действащият управител да излезе в неплатен отпуск. Възражението на доктор Стефан Спасов не влезе за обсъждане на днешното редовно заседание на Общински съвет-Асеновград, тъй като не е подадено в законоустановения срок. Последната дума по касуза имаше местният парламент, който трябваше да реши дали да приеме или отхвърли резултатите от проведения конкурс за управител на болницата в града. Осем от съветниците се въздържаха при гласуването, а трима бяха „Против“ избирането на Червенков. В крайна сметка, с мнозинство от 21 гласа „За“ докладът бе приет. Припомняме, че конкурсът за нов шеф на МБАЛ-Асеновград се проведе поради изтичане договора на досегашния, на 16.09.16 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com