X
 
 

Иван Кокалов: Протестът не се е състоял, за да се нарича бутафорен

826 0
photo of Иван Кокалов: Протестът не се е състоял, за да се нарича бутафорен
Снимка: iStock/Guliver
"Този протест не се е състоял, за да бъде наричан бутафорен. Тези обвинения ме карат да смятам че протестът си е съвсем на място. Няколко хиляди хора, които са си организирани в КНБС ще предложат как да се излезе от положението. Български лекарски съюз (БЛС) повярва на обещанията на министър Ананиев и не искат да участват в протеста." Това заяви вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов в интервю за bTV.

Изказването му идва в отговор на Димитрия Димитрова, медицинска сестра в Пазарджик и координатор на здравните работници в региона, която обяви на 3 октомври, че сестрите няма участват в протеста на КНСБ. 

От днес тръгват 25 нови линейки с най-съвременно оборудване

Нови 25 линейки бяха осигурени за Спешната помощ в страната. Ключовете бяха връчени от здравния министър Кирил Ананиев. Оборудваните л...

По думите на Кокалов Димитрова не е официален представител на медицинските сестри в региона. 

Кокалов допълни, че хората трябва да знаят начина, по който се финансира здравната система. По думите му една част минава през бюджета на здравното министерство, а с останалата лечебните заведения се финансират от НЗОК. Той уточни, че няма как да бъдат отпуснати пари директно за заплати.

"За това е протеста, те да усетят, че действително за тях се мисли и за това поддържаме всички протести за заплати.", каза още Кокалов.

Междувременно директорът на болницата в Карлово д-р Христо Пелов, където медицински сестри подадоха колективна оставка заяви за БНТ, че е предложил два варианта за увеличаване на заплатите им и очаква техния отговор в близките дни. 

Орлин Алексиев: И през 2019-а СОПФ финансира проекти на образованието

На заседанието на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ), чийто председател е Орлин Алексиев, ста...

Самите сестри обясниха, че отношението към тях от страна на лекарите в болницата се е променило. Те са поискали аналитична ведомост, която все още не им е представена. Тяхното искане е стартова заплата от 950 лв. 

Какво обяснение даде здравният министър за заплатите на медицинските сестри може да видите в ТАЗИ СТАТИЯ

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално