X
 
 

Масово натравяне на деца в Ямболско

1538 0
Масово натравяне на деца в Ямболско
Снимка: iStock/Guliver
В МБАЛ - Ямбол "Свети Панталеймон" са приети 22 деца с хранителни отравяния. Те са село Хаджидимитрово, на възраст между 7 и 12 години и всички посещават училището в съседното село Дражево, предаде БНР.

Оплакванията от стомашни неразположения са започнали след 17:00 часа, когато са се прибрали от училище. Според спешният лекар доктор Валентин Вълчев състоянието на децата към момента е сравнително добро, но все още не е ясна причината за натравянето.

Склоняване към самоубийство е работната версия на прокуратурата за починалото дете от Кардам

Склоняване към самоубийство е работната версия на районната прокуратура в Генерал Тошево за починалия 9-годишен Стефан от село Кардам.&...

По думите на кмета на община Тунджа Георги Георгиев днес над 1000 деца от всички училища в община Тунджа са консумирали същата храна, каквато са яли децата от Хаджидимитрово, посочва БГНЕС. Заради това той изказа предположение, че причината може и да не е храна, а вирус. Но пред Нова телевизия от МБАЛ - Ямбол заявиха, че по-скоро става въпрос за хранително натравяне, не за вирус.

Д-р Вълчев, част от екипа на болницата, коментира, че симптомите на малките пациенти са силна болка в корема и повръщане. РЗИ трябва да вземе отношение, каза лекарят и увери, че всички приети деца са в по-добро състояние.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално