X
 
 

Медицински сестри се барикадираха в здравното министерство в знак на протест

1323 0
photo of Медицински сестри се барикадираха в здравното министерство в знак на протест
Снимка: БГНЕС
Медицинските специалисти, които влязоха по обяд на среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев отказват да напуснат ведомството, предаде репортер на БГНЕС.

Вътре са 7 медицински сестри. Те са готови да останат в министерството докато държавата не започне реална работа по реформата в здравеопазването колкото и дълго време да отнеме това. По думите им това е институцията, която носи отговорност за положението, в което се намира българското здравеопазване в момента.

Нежеланието им да излязат от министерството беше потвърдено и от протестиращите пред сградата десетина медицински сестри в съобщение, също изпратено през социалните мрежи, съобщава БНР.

Няколко медицински сестри поискаха и оставката на министъра на здравеопазването.

Заплата 900 лв. и до 48 дни платен годишен отпуск за училищните медицински сестри в Асеновград

Споразумение за по-добри условия на труд за медицинските сестри в асеновградските училища и детски градини сключиха представители на бр...

По-рано медицинските сестри получиха подкрепа от лекари специализанти, който се присъединиха в протеста пред Министерството на здравеопазването.

Медицинските сестри и специализантите блокираха бул."Мария Луиза" в двете посоки с жива верига. Според тях, обещаните 200 милиона лева в повече в бюджета на Здравната каса за догодина няма да отидат за увеличаване на работните заплати.

Сестрите настояват за достойно заплащане на труда им и спазване на подписания колектичвен трудов договор за достигане на 950 лв. начална работна заплата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители