Милан Миланов: За "Софиямед" имаше 10 млн. лева бюджет преди да заработи

10858
Милан Миланов: За "Софиямед" имаше 10 млн. лева бюджет преди да заработи
Снимка: БГНЕС

Жалко е, че един такъв тежък прецедент изкарва на показ болницата. Така проф. Милан Миланов коментира „Софиямед” и вървящите отдавна твърдения, че болницата е привилегирована.

В неделя в „Пирогов” дойде пациент, на чийто преходен лист беше написано „Нямаме пари за лечение”. Става въпрос за болница „Токуда”, каза с неохота Миланов пред Нова телевизия.

Експерт: Инцидентът с бебето е резултат от срещата между здравния и търговския закон

Проблемът със супервизията в нашите болници е много сериозен, такава на практика липсва, както и неспазването на трудовото законодателс...

Проф. Миланов посочи като „известен факт”, че „Софиямед” още нямаше разрешение за работа, но имаше отделени 10 млн. лева”.

Лекарят посочи като неясен момент как лекарите в „Софиямед” не са разбрали, че малката Никол е травмирана. Търсели са жълтеница, други неща, но не и съмнение за травма. За какво говорим – не са разбрали за 12 часа в „Софиямед” дали има травма или говорим за прикриване, попита Миланов. Следствието и прокуратурата би трябвало да кажат, добави той.

По отношение на т.нар. синдром „Бърнаут” проф. Миланов заяви, че всеки ще стигне до този синдром. Озверяването по отношение на Емилия Ковачева е недопустимо, добави той. Как може да се пита дали децата на Ковачева били гледали записа от акушеро-гинекологичното отделние – това ли е журналистика? Аз съм нормален човек, за мен това е садо-мазохизъм, посочи Миланов. Той смята, че камерите в отделенията не са сложени, за да се се следи персонала, а защото било нормално.

Известният лекар също се съгласи, че не е нормално едно лечебно заведение да има два договора с един и същ служител. Сега няма да се учудя, ако някой депутат-еднодневка реши да прокара мярка „един договор”. Но дали ще се замисли какво значи да липсват пари и да работиш на две и повече места, за да си храниш семейството, попита риторично професорът.

"Софиямед" била обект на 11 проверки през последните три години

Столичната болница „Софиямед”, където акушерката Емилия Ковачева преби бебе на 4 дни, е била обект на 11 проверки след жал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com