Министерството на Лукарски ще прави оценка на въздействието на данък "вредни храни"

5973
Министерството на Лукарски ще прави оценка на въздействието на данък "вредни храни"
Снимка: БГНЕС

Министерство на икономиката се ангажира да направи оценка на въздействието върху икономиката на Законопроекта за общественото здраве, станал известен като данък "вредни храни", преди внасянето му в Министерски съвет, за да се прецени ефектът от прилагането му. Това съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски, който се срещна днес с представители на големи компании и бизнес организации от хранително-вкусовата промишленост.

Поводът беше законопроекта за данък за общественото здраве, предложен от ръководеното от Петър Москов Министерство на здравеопазването за обществено обсъждане. На срещата представителите на бизнеса изразиха опасенията си, че въвеждането на такъв данък би се отразило в отлив на инвестиции в бранша, увеличаване на сивия сектор, намаляване на работни места и фалит на малки и средни предприятия.

Данъкът върху вредните храни е под въпрос

Все още не е ясно дали данъкът върху вредните храни ще остане само като идея, съобщава bTV. Оказа се, че министерството на финансите вс...

Oт фирмите предупредиха, че има опасност от увеличаване на нелегалния внос на евтини и некачествени хранителни продукти от съседни страни, в които няма такъв данък и намаляване на приходите от ДДС и осигуровки.

Днес от Българската стопанска камара (БСК) заявиха, че настояват Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) да разгледа проекта на Закон за данък върху общественото здраве по време на предстоящото си заседание този четвъртък, 29 октомври 2015 г., от 9.30 часа.

 

 

КНСБ е против данък вредни храни

КНСБ е против въвеждане на данък върху вредните храни. Това заяви Пламен Димитров, председател на КНСБ, предаде БГНЕС. Пламен Димитр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com