Министерството на здравеопазването се сдоби с нови линейки Ford

33042
Министерството на здравеопазването се сдоби с нови линейки Ford

Автомобилите за неотложна медицинска помощ са представители на изцяло новата лекотоварна гама Ford Transit. Те бяха връчени на зам.-чинистърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков вчера, ден преди Световния ден на здравеопазването.

Вчера, на официално събитие в автосалона на „Мото-Пфое“, Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и управителят на автомобилната компания Димо Николов връчиха ключовете от линейки Ford на регионални звена на Спешна медицинска помощ. С нови линейки се сдобиха Регионална Здравна Инспекция – Хасково и Регионална Здравна Инспекция – Ловеч.

„За нас е изключително важно екипите на Спешна помощ да работят в условия на сигурност и комфорт. Защото в едни такива условия те могат да оказват качествена спешно-медицинска помощ и да помагат на своите пациенти“, сподели д-р Ваньо Шарков. „Ние имаме готовността и сме разработили система през европейското финансиране, която да започне обновяване на целия автопарк на Спешна медицинска помощ, защото за нас от първостепенно значение е бързият достъп на пациентите до системата на Спешна помощ. И през оборудването и транспорта да създадем едни по-добри условия за работата на Спешна помощ работа.“

Ford Mondeo ескортира театралите до червения килим на ИКАР

За петнадесета поредна година „Мото-Пфое“ осигури приза за изключителен творчески принос към българския театър на ежегоднит...

 

Трансформацията на линейките Ford се извършва в България с първокласни материали и технологии, като санитарните автомобили отговарят на изискванията на стандарт БГ ЕN 1789:2007+А1:2010 и Директива 93/42/ЕЕС. „Мото-Пфое“ в партньорство с водещи компании за трансформации и производители на специализирани детайли и агрегати, са в състояние да трансформира автомобили във всички класове линейки – А, B и C. Това помага да се посрещнат лимитираните бюджети и ресурси на МЗ.

Носилката е монтирана върху електрическа-механична платформа, осигуряваща движение нагоре и надолу с лесно достъпни контролни механизми. Освен основната, линейките са снабдени още със сгъваема носилка "столче" и носилка “board type” за пациенти с травми на гръбначния стълб. Тя е със здрава лека конструкция, проницаема за рентгеновите лъчи и е по-лека от водата.

Санитарният отсек е с добра акустична, термична и хидро изолация. Притежава автономни отопление и охлаждане, като отоплителната и охладителна система отговарят на EN 1789:2007. Вентилационната система е двупосочна – нагнетателна и изсмукваща. Тя осигурява минимум 20 промени на въздушния обем за час, когато автомобилът е в покой. Линейките са оборудвани с изцяло LED осветление – отвън и отвътре – за по-дълъг живот и по-ниска консумация на енергия.

Идете #steniskanabala, подкрепете кампанията на "Мото-Пфое" за сираците

Три известни имена – DJ Marten, Knapp и 45 Street – участват благотворително в тазгодишното издание на кампанията на "Мото-...

Ford е един от основните доставчици на автомобили, които се трансформират за неотложна медицинска помощ. В България има над 100 линейки Ford Transit от предишното поколение на модела, които обслужват близо 10 години нуждите на Спешна медицинска помощ в България.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com