Москов увери, че всички лекарства за онкологични заболявания са гарантирани на 100%

3605
Москов увери, че всички лекарства за онкологични заболявания са гарантирани на 100%
Снимка: БГНЕС

"Всяко едно лекарство за онкологията е на 100% гарантирано от Здравната каса”. Това заяви във Варна министърът на здравеопазването Петър Москов.

Към момента няма индикация за лекарство, което не е достъпно за пациентите, обясни пред журналисти подуправителят на НОЗК Иванка Кръстева, която заедно с екипа на здравния министър представи пред лекари от Варна, Силистра и Шумен проекта за Национална здравна карта.

Москов: За спешните центрове държавата гарантира увеличение, което е държавна политика

"Отваряме три нови клинични пътеки. Те ще включват голяма хирургична или ортопедична интервенция или тежко нервологично заболяване (ин...

По думи на Кръстева много лечебни заведения са изисквали доплащане от пациентите за лекарства, които не са били свалени от лекарствения списък. За всичко е намерен правен изход от ситуацията, всички договори са сключени, информира Topnovini.bg.

По никакъв начин не се цели закриване на болници и несключване на договори за отделни специалности, категоричен е здравният министър. На среща с лекарите в страдата на Областна администрация Москов разсея редица съмнения и притеснения относно запазването на легловата база в болниците.

"Базата ще бъде запазена и развивана. Няма да има проблем за сключване на договори с НЗОК, включително и за онкозаболяванията”, увери здравният министър.

Безпроблемно ще бъде и сключването на договори за медицинската апаратура. От здравното министерство категорично подчертаха, че проектът за Национална здравна карта гарантира минимума леглова база от миналата година, като се отчита и миграцията на пациенти между градовете.

Москов благодари на депутатите, които са чули аргументите на правителството

Изложих аргументите на правителството против вота. Благодаря на народните представители, които ги чуха и оцениха това нещо, и не подкре...

"Всяко искане за промяна в проекта за новата здравна карта ще бъде разглеждано”, заяви пред директорите на болници и представители на Регионалните здравни каси министър Петър Москов. По думите му е гарантирана и абсолютна финансова стабилност на болниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com