Над 13 млн. лв. има да взема "Аджибадем" от Здравната каса

10357
Над 13 млн. лв. има да взема "Аджибадем" от Здравната каса
Снимка: БГНЕС

Над 13 млн. лв. има да взема „Аджибадем Сити Клиник“ ЕАД от Столичната здравно-осигурителна каса по оказани услуги над определения й лимит в периода 2015-17 година. Това става ясно от консолидирания годишен доклад за дейността на групата, в която влизат всички дъщерни дружества на компанията в България.

От друга страна дружеството майка е длъжник по договор за заем, сключен на 18 юли 2017 г. между „Аджибадем Сити Клиник“ ЕАД и „ИНГ Банк“ (Холандия), по силата на който е учредена договорна ипотека на земята и сградата на „Токуда Болница София“, както и залог на всички съществуващи и бъдещи дълготрайни активи на „Аджибадем Сити Клиник“ ЕАД и на дъщерните дружества „Аджибадем Сити Клиник Специализирана Болница за активно лечение по Кардиохирургия Бургас“ ООД и „Аджибадем Сити Клиник Медицински Център Варна“ ЕООД.

Според информация от вестник „24 часа“, потвърдена от няколко независими източника, малко повече от 2 г. след стъпването си в България „Аджибадем“ се изтегля от страната, тъй като компанията майка на турската група имала финансови трусове заради срива на лирата.

В България мега болничната структура се състои от следните лечебни и здравни заведения: „Аджибадем Сити Клиник, Сърдечно - съдов център“ – София; „Аджибадем Сити Клиник, Онкологичен център“ – София; „Аджибадем Сити Клиник Медицински Център Варна“ ЕООД; „Аджибадем Сити Клиник СБАЛ по Кардиохирургия“ ООД – Бургас; „Аджибадем Сити Клиник Медицински център Бургас“ ЕООД; „Хелткеър Консултинг“ ООД - София, „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда Болница София“ ЕАД; „Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда“ ЕАД; „Аджибадем Сити Клиник Хоспис“ ЕООД; „Токуда Център за Клинични Изпитвания“ АД; „Токуда Аптека“ ЕООД; „Аджибадем Сити Клиник Фармасис“ ЕООД.

Акционерният капитал на групата е на стойност над 85 млн. лв. и в нея работят по трудови правоотношения над 2800 човека. Към момента групата е 100% собственост на дружеството „Аджибадем Сити Клиник Б.В.“, регистрирано в Холандия.

То се управлява от двама изпълнителни директори - Мехмед Айдънлар и Ангел Ангелов.

8 души са задържани във връзка с разследването на онкоболниците

"Към момента има задържани 8 лица, които са съпричастни, предстои да видим към колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения." Това обяви ...

На 20 април 2016 г. „Аджибадем”, заедно със своето дъщерно дружество в Република Македония - болница “Аджъбадем Систина” подписа споразумение за придобиването на Група „Токуда", както и за едновременното придобиване на дружеството съвместно с част от акционерите му.

Сделката за „Аджибадем Сити Клиник“ ЕАД е приключена на 8 юни 2016 г. и е комбинация от изкупуване на акции от излизащите акционери и апортиране на акциите на оставащите акционери в качеството им на физически лица. За целта е било използвано новоучредено холдингово дружество „Аджибадем Сити Клиник Б.В.“ - Холандия, в което пряко мажоритарно участие има Аджъбадем в размер на 61.5%.

От 7 август 2017 г. Токушукай - София ЕООД е влято в Аджибадем Сити Клиник ЕАД.

В резултат на това вливане Аджибадем Сити Клиник ЕАД придобива 100% от от здравните и лечебни заведения на „Токуда“.

На 1 март тази година са предявени осъдителни искове за вземания за извършена и отчетена през 2015 г. медицинска дейност и вложени медицински изделия на стойност, надвишаваща определената към договорите за оказване на болнична медицинска помощ по клинични пътеки и амбулаторни процедури (надлимитна медицинска дейност) от името на „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ“ ЕООД и „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ ЕАД. Групата е процес на подготовка и на искова молба за извършена, но неплатена надлимитна дейност през 2015 г., 2016 г. и 2017 г.

Най-добрите лекари от България и света ще преглеждат и консултират безплатно в НДК този уикенд

Благотворителен базар за болни деца ще има на медицинското изложение Рядка по рода си възможност за среща с някои от най-добрите специ...

През 2012 г. „Аджъбадем“ става част от глобалната здравна верига - IHH Healthcare Berhad (“IHH”).

В одитния доклад е посочено, че IHH ръководи интегрирани здравни дейности и свързаните с тях услуги и е с водещи пазарни позиции в Сингапур, Малайзия и Турция. То оперира и инвестира в Китайската народна република (без Хонконг, Макао и Тайван), Индия, Виетнам, Македония (чрез „Аджъбадем“), Бруней и Обединените арабски емирства.

IHH Healthcare Berhad предлага акции на борсата Malaysia Securities Berhad и Singapore Exchange Securities Trading Limited ("SGX-ST"). То е второто по големина в света публично здравно дружество по пазарна капитализация.

Проверка на Actualno.com сочи, че през миналата година групата е реализирала загуба в размер на малко над 8 млн. лв, като загубата в предходната година е била за 16 763 000 лв.

„Към 31 декември 2017 г. Групата не е посрещнала изискването за един от финансовите показатели по сключените договори за заеми с „ИНГ Банк“ (Холандия). За нарушения показател е получено съгласие от страна на ИНГ Банк с дата 29 декември 2017 г. за отсрочване на периода за тестване до втората четвърт на 2018 г.

БСП: Ако частно лечебно заведение иска публичен ресурс, да не е търговско дружество

Плеяда народни представители от „БСП за България“ посетиха област Смолян вчера. Почти половината парламентарна група &ndash...

Ръководството на компанията - майка Аджибадем Сити Клиник Б.В. е изразило писмено становище, че в случай на ликвидна необходимост ще оказва финансова помощ на Групата, така че тя да може да погасява задълженията си и да продължава нормалната си дейност,

Ръководството на Групата е изготвило план и е предприело действия за подобряване на финансовото състояние на Групата. Този план е основан на изходни предположения за очаквано повишение на приходите и брутната печалба на Групата през следващите периоди.

Ръководството предвижда, че съществуващите капиталови ресурси и източници на финансиране (парични потоци от основна дейност, достъп до финансиране и финансова подкрепа на групата) ще са адекватни за ликвидните му потребности на Групата през следващата 2018 г.“,, е записано още в консолидирания годишен доклад на групата.

Текущите активи на групата към 31 декември 2017 г. са в размер на 53 006 000 лв.

Приходите от продажби в дружеството майка през последните години са следните: 4 259 000 лв. (2014 г), 5 059 000 лв. (2015 г.), 9 824 000 лв. (2016 г.) и 38 329 000 лв. през 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване