Няма ваксина срещу рак на маточната шийка, има много пари

76568
Няма ваксина срещу рак на маточната шийка, има много пари
Снимка: Gettyimages.com

През последните дни се води активна кампания, наречена "10 минути само за мен", обявена като профилактика на рака на маточната шийка. Линкът, поставен в текстовете, води към реклама на ваксината срещу човешкия папилома вирус (HPV), която напълно осъзнато се представя като такава срещу рак на шийката на матката. Човешкият папилома вирус и ракът на шийката на матката обаче са две различни неща. Това е първата умишлена заблуда. Втората е, че ваксината предпазва от този вид рак.

Ако има ваксина, за която дори защитниците на имунизациите да имат своите сериозни съмнения, това е именно тази. В интервю за Actualno.com доц. Иван Диков от Първа АГ "Света София" обясни: "Това е ваксина срещу човешкия папилома вирус (ЧПВ), а не точно срещу рака на маточната шийка... мисля, че избързаха с нейното фантастично действие. Това беше един търговски трик. Трябва да минат години, за да се види дали има ефект. Самият човешки папилома вирус не винаги води до рак на маточната шийка. Но винаги, когато има карцином, фигурира и той. Така че наличието на ЧПВ не значи карцином. Всеки от нас ще има ЧПВ, всеки от нас по няколко пъти се заразява и се самоизлекува. Не е толкова черен дяволът…"

В защита на отречената БЦЖ ваксина: Сестрата на премиера и цензура

Научният труд на доц. Надя Маркова за възможни рискове от БЦЖ ваксината разбуни духовете в Българската академия на науките (БАН) и не с...

У нас ваксинацията се прилага с препаратите Gardasil и Cervarix. Важно е да се знае и че това е генно-инженерна ваксина.

В началото на годината българските здравни власти приеха план за Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка 2017 – 2020 г., с което ваксината срещу човешкия папилома вирус става профилактична. Разпространяваната информация за нея обаче е абсолютно едностранчива. В никой от официалните материали не се съобщава за нежелани странични реакции.

Едно от последните проучвания, направено през 2017 година, описва случай на рак на маточната шийка при напълно ваксинирана жена (3 дози) с ваксина срещу човешки папилома вирус (ЧПВ). В случая е изолиран именно серотип 16 на ЧПВ, който се съдържа във ваксината и уж би трябвало тя да предпази. В същото проучване се коментират и други случаи на заболели жени. Освен това нееднократно е коментирана и връзката между тази ваксина и автоимунните заболявания.

Западните медии често публикуват истории на пострадали и осакатени жени от въпросната ваксина. През 2015 година The Independent коментира проблема в своя статия, като привежда данни, от които се вижда съществената разлика в нежеланите реакции между останалите видове ваксини и тази срещу човешкия папилома вирус.

Нов случай на морбили при ваксинирано дете

Нов случай на морбили е регистриран при 2-годишно, ваксинирано срещу болестта, дете. Това става ясно от справка на сайта на РЗИ-Пловдив...

Защо след като има толкова неясни и спорни моменти около тази ваксина тече такава усилена кампания, в която се включват почти всички медии и организации в България? Оказва се, че има обявен конкурс с немалка парична награда под наслов "Награда на ЕС за здравеопазване за НПО 2017: Награждаване на инициативи в областта на ваксинирането" в рамките на инициатива на Европейската комисия, касаеща инициативи в рамките на ваксинирането. Предвидени са три награди от 20 000, 15 000 и 10 000 евро, насочени към неправителствени организации.

На 7 юли 2015 година в страшни мъки почина 14-годишната Лили Христова. Момичето развива тежко автоимунно заболяване след поставянето на HPV ваксината.

Припомняме, че през август 2016 година в Япония беше заведен колективен иск от жени и близки на пострадали от ваксината срещу човешкия папилома вирус. 63 млади жени поискаха компенсация в размер на 945 млн. йени (9 млн. долара) заради получените увреждания от ваксината срещу човешки папилома вирус, по-известна като ваксина за рак на маточната шийка. Жените съдят японското здравно министерство и фармацевтичните компании GlaxoSmithKline (GSK) Plc и MSD KK. Ищците твърдят, че по време на ваксинационната кампания по света има много докладвани случаи на различни странични ефекти, включително смърт и инвалидизация.

През 2013 година здравното министерство в Япония се отказа от ваксината срещу човешки папилома вирус след многобройни случаи на усложнения и недоказана полза. Ваксината не е забранена, но вече не се препоръчва в страната. Според пострадалите правителството носи отговорността за одобряването и препоръчването на ваксините за употреба, като е уверявало в безопасността им, въпреки че е запознато с възможните опасности. В съдебния процес се отбелязва, че юридически причинно-следствена връзка съществува, защото същите общи симптоми се появяват сред ищците, след като са им поставени ваксините.

Лекарите не докладват нежеланите реакции от ваксините

Лекарите нямат практика да докладват нежеланите реакции след поставяне на ваксините. Това каза професор Тодор Кантарджиев, директор на ...

В началото на октомври 2016 година Апелативният съд в Талка, най-висшият съд на една от провинциите в Чили, издаде заповед правителството да спре задължителната ваксинация срещу човешки папиломен вирус (HPV) на момичета, след подадени жалби от родители. Ваксинацията е част от програма на чилийското министерство на здравеопазването. От ведомството изразиха безпокойство заради спряната програма и заявиха, че е могло да не бъде ангажирана прокуратурата, тъй като има алтернатива за родителите да отказват ваксината, въпреки министерското решение от на 29 септември т.г., според което ваксината става задължителна за момичетата.

В центъра на полемиката са многобройните и тежки нежелани реакции от тази ваксина в различни части на света (Европейската агенция по лекарствата съобщава за 352 възможни смъртни случая от поставена ваксина срещу HPV).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com