Нов случай на коронавирус в Русе - 69-годишен със симптоми

9354
Нов случай на коронавирус в Русе - 69-годишен със симптоми
Снимка: A1

Нов случай на коронавирус COVID-19 е установен в Русе. По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта е констатирано лице, заболяло от коронавируса. Става въпрос за 69-годишен мъж от Русе, който от 01.07.20 г. се оплаква от изпотяване и повишена телесна температура. През изминалия петък обаче сред симптомите се появяват още леки болки в гърлото, както и слаба кашлица. Същият ден е хоспитализиран в обособения сектор за лечение на пациенти с COVID-19 в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

До Белодробната болница 69-годишнят мъж стига с автомобил на свой приятел, който към момента е поставен под 14 дневна домашна карантина. От направеното му рентгеново изследване става ясно наличието на пневмония. За сега пациентът е в стабилно състояние. Няма данни да е контактен на някой от установените преди това случаи с COVID-19 в област Русе. Медицинският персонал, обслужвал пациента, е използвал лични предпазни средства. Важно е да се отбележи, че новоконстатираният случай ще бъде обявен в Единния информационен портал най-вероятно утре (06.07.20 г.). От Областна администрация - Русе припомнят, че към статистиката са отбелязани още двама пациенти с COVID-19, които са родом от Русе, но живеят съответно в Бургас и София.

В Русе уверяват, че Спешна помощ ще работи, въпреки 11 карантинирани медици

Няма да имаме кадрови проблеми. Това твърдят от Спешна помощ в Русе, където 11 медици са под карантина. Там работят общо 80 души. Ник...

С този случай общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 36, като активните случаи са 19. 7 от тях са хоспитализирани, а останалите 12 са на домашно лечение. От началото на пандемията броят на излекуваните от коронавирусна инфекция в област Русе е 17. От тях 13 са били на домашно лечение, а другите 4-ма са били хоспитализирани. Интересен е и фактът, че от активните случаи в региона 26% са мъже, а жените са 74%, което като бройка означава съответно 5 и 14 души. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията в региона - 22 са жените, а мъжете са 14, което в проценти е респективно 61% и 39%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 440, а за други 5 837 тя вече е изтекла. Така, общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 6 277.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

9 от 10 българи нямат достъп до здравното си досие: Идея как да стане по-лесно

Доктори разкриват: Уникална научна разработка успява да съхрани стабилността на витамините в своята формула

Ръст в броя на заразените с Ковид за денонощие

Здравното министерство: От 1 април хартиените рецепти за антибиотици отпадат напълно

Поставят основите на институт за иновативна медицинска наука

Българин разработва робот зъболекар за домашно ползване

Улеснение за лекарите: Е-рецепти и без интернет

Медицинският хеликоптер с първи тренировъчен полет (СНИМКИ)

"Тренировка за спасителна мисия": Медицинският ни хеликоптер излиза на терен

Коронавирусът в България: Едва 1 случай е открит за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...