X
 
 

Педиатрията отново почва да приема спешни случаи

444 0
Педиатрията отново почва да приема спешни случаи
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
От началото на следващата седмица (3 февруари, понеделник), педиатрията в София (СБАЛ "проф. д-р Иван Митев") започва отново да приема спешни случаи.

Ремонтът на интензивното отделение там приключи и дейността е възстановена. То разполага с 12 легла - 6 интензивни и 6 пулмологични. Тази седмица обаче отделението ще работи само като пулмологично, уточнява в. "24 часа".

Прокуратурата влезе в Педиатрията в София

Коли на прокуратурата и полицията влязоха в Детската болница „Проф. д-р Иван Митев“ в столицата, видя репортер на БГНЕС. З...

Спирането на отделението стана факт заради липса на лекари. Сега вече е осигурен анестезиолог, а седмица след 3 февруари се очаква да почне работа и втори такъв специалист.

Ремонтът на интензивното отделение продължи 3 седмици и бе направен изцяло с дарителски средства, материали и труд. С организацията и извършването му се заеха от гражданската инициатива "За доброто", които през септември събраха средства и направиха ремонт и на нефрологичното отделение в болницата. В дарителската сметка са събрани 22 000 лева. Освен тях са дарени и климатици, апаратура и други уреди и материали, с които общия размер на даренията достига около 50 000 лв., казаха от инициативата.

Actualno.com

Етикети: