X
 
 

Поръчка за онколекарства на стойност 1,3 млрд. лв. обяви здравното министерство

744 0
photo of Поръчка за онколекарства на стойност 1,3 млрд. лв. обяви здравното министерство
Снимка: Pixabay
Поръчка за онколекарства на стойност почти 1,3 млрд. лева с ДДС обяви Министерството на здравеопазването. Рамковото споразумение ще е за период от две години - от 1-ви януари 2020-та до 31-ви декември 2021-ва година, и касае доставка на противотуморни лекарства за 203 лечебни заведения в страната.

Медикаментите в списъка са според получените от тях заявки за наименования и количества.

НЗОК: Цените на клиничните пътеки са чувствително увеличени

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) одобри днес проект на Договор за изменение и допълнение на Нацио...

Поръчката е разделена на две обособени позиции. Първата е на стойност почти 700 млн. лв. с ДДС, а втората – близо 491 млн. лв. с ДДС. Единствен критерий за избор на изпълнител е „най-ниска цена“, а офертите ще се отварят на 9-ти октомври.

Припомняме, че според постановление от юни 2015 г. министърът на здравеопазването е Централен орган за покупки в сектор „Здравеопазване“.

В изпълнение на възложените му функции чрез електронната система той е провел процедура по събиране на заявки за двугодишния период от 203 лечебни заведения – държавни и общински болници, комплексни онкологични центрове, държавни и общински лечебни заведения за психиатрична помощ, центрове за спешна медицинска помощ и др.

В документацията на МЗ се посочва, че в рамките на провеждания вътрешен конкурентен избор/допълване на оферта ще бъдат заявявани количества според текущите нужди на всяко лечебно заведение - възложител. То от своя страна не е длъжно да заяви за доставка цялото договорено количество, а колкото са действителните му нужди, без да превишава договореното количество.

Стартират нови правила за безопасност на лекарствата

Задължителната за ЕС система за верификация на лекарствата работи от днес, отлагането й ще доведе до санкции за България, заяви пред БТ...

Изисква се всяка доставка да се изпълни до 7 календарни дни след получаване на заявка от съответното лечебно заведение, а спешните доставки – до 6 часа.

Лечебното заведение може да откаже приемането на медикаментите, ако в деня на тяхното пристигане или приемане остатъчният срок на годност е по-малък от определения минимален. Изисква се остатъчният срок да е не по–малък от 50% от срока, обявен от производителя. При доставка на лекарствени продукт с по-кратък от договорения срок на годност се дължи неустойка, с изключение на спешните доставки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители