Проф. Асен Балтов: Ваксинационният план ще бъде на 100% преизпълнен

2036
Проф. Асен Балтов: Ваксинационният план ще бъде на 100% преизпълнен
Снимка: БГНЕС

Благодарение на сериозните усилия на премиера Бойко Борисов, постоянните разговори, ходенето в Европейския съюз и кандидатстването за повече ваксини и дози, са определени 1 259 728 дози допълнително количество ваксини за следващите 3 месеца. Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов в сутрешния блок на БНТ.

Допълнителната доставка ваксини ще бъдат от групата на РНК – Pfizer/BioNTech. По думите му вече може да се каже, че ваксинационният план ще бъде на 100% изпълнен, даже ще бъде преизпълнен. С доставките на ваксини би трябвало да доведе покритие от над 70% до края на септември месец.

Проф. Балтов призова хората да спазват мерките

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов публикува призив в профила си във Facebook. Публикувахте от Asen Baltov в Вто...

Когато има повече дози, ще бъда разпределени към личните лекари и е въпрос на време да видите как бройката на ваксиниране ще расте до близо 30 000 ваксиниране на ден, категоричен бе проф. Балтов. От следващата седмица ще станем свидетели как ще се покачи желанието на хората да се ваксинират, увери лекарят.

Той призова хората да се ваксинират, защото ваксинираните са много по-защитени от преболедувалите инфекцията. Хората имат доверие, защото виждат практически какво се случва, посочи проф. Балтов.

Според него не може да се накарат хората да направят нещо, което е против волята им. Мерките трябва да отговарят на психическото здраве на хората, отбеляза проф. Балтов.

По думите му, сегашните мерки ще бъдат абсолютно достатъчни, за да се премине третата вълна и случаите на коронавирус, да тръгнe надолу. "Това, което виждаме, пак казвам – психичното здраве кара хората да бъдат по-свободни. Когато взимаме мерки, трябва да мислим за психичното здраве на хората", изтъкна медикът.

Здравният министър: До обяд ще преценим дали да пуснем "зелени коридори" за ваксинация (ВИДЕО)

Здравният министър проф. Костадин Ангелов информира премиера Бойко Борисов, че днес у нас са пристигнали 52 800 дози от ваксината срещу...

Повечето от ваксинираните учители били ваксинирани в „Пирогов“ с ваксината на Moderna. Най-добрата ваксина е поставената ваксина и не можем да кажем, че ваксината на AstraZeneca не е по-добра от другите, повтори лекарят. Ако се води фирмена война, ние за съжаление ставаме потърпевши от тази нея, но тя не се води от България, категоричен бе проф. Балтов.

В „Пирогов“ в момента има 433 души с коронавирус, над 70 в тежко състояние и 8 от приетите в последните 24 часа не са от София-град. По-различното е, че има повече нужда от кислородна терапия, която трябва да бъде качествена и да има достатъчно количество кислород, настоя проф. Балтов.

В момента се харчи повече от 8 тона втечнен кислород на денонощие в спешната болница. Проф. Балтов се надява до края на април да има спад на случаите на коронавирус и отново да има планов прием и планови операции.

Прочетете още по темата: Проф. Асен Балтов: Лекуваме последствията от неразумното поведение на хората

Проф. Балтов: 16 хиляди ваксини са направени за два дни

Ефектът от зелените коридори е положителен. Само за два дни бяха направени над 16 хиляди ваксинации и това не е пределът. Това заяви пр...

Проф. Асен Балтов: Има подмладяване при боледуващите от коронавирус, трябва да се пазят децата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com