Проф. Чирков: Има спасение за българското здравеопазване

27163
Проф. Чирков: Има спасение за българското здравеопазване

Трябва да направим здравеопазването така, че да не зависи от политиците. Това обяви професор Александър Чирков пред Нова телевизия. 

„Не може да говорим за реформа, след като няма форма на здравеопазването. Формата на здравеопазването трябва да я направим така, че да не зависи от политиците. Това ни е проблемът. Има спасение в здравеопазването. Идеята ми е факт от 1991 година. Никой не пожела да ги направи въпросните стъпки, защото политиците не мислят за обществото. Те не си дават сметки, че ако имат здраво население, ще имат добри резултати в обществото. Обиколил съм много страни и видях дефицитите във всички тях. Описал съм ги, но никой не ме чува”, обясни професор Чирков. 

Колкото повече работи една болница, толкова по-губеща е

Лекарите са в състояние на хроничен протест, но няма кой да го види. В повечето случаи протестите не дават резултат, каза директорът на...

„Много е важно да се направи камера на лекарите. Това ще е в основата на подобряването на медицината и здравеопазването у нас“, обясни той. 

Професорът каза, че харесва премиерът Орешерски още от както е прочел статия за негов в немски вестник, която го описвала като много прагматичен. Той отказа да коментира работата на министъра на здравеопазването Таня Андреева, обяснявайки, че трябва да има поне една година работа, за да се запознае с обстановката и едва тогава да и се дава оценка. 

В края на предаването професор Чирков отново потвърди новината, че прабаба му е лекувала Толстой.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com