Проф. Кадурина: Клиниката за дерматология работи към ВМА заради закона и НЗОК

61188
Проф. Кадурина: Клиниката за дерматология работи към ВМА заради закона и НЗОК

В огромната си част изнесената информация е невярна и манипулативна. Обвинението, че съществува частна клиника на територията на Клиниката по дерматология към ВМА и че се извършват злоупотреби за милиони е манипулативно. Това твърди в своя официална позиция проф. Мирослава Кадурина, чието име стана част от скандала във ВМА, довел до оставката като депутат на бившия шеф на болницата Стоян Тонев.

По закон ВМА развива само болнична помощ. Достъп за доболнична помощ в поликлиниката имат само военнослужещи. Поликлиниката на ВМА не разполага с кабинети, които да работят по договор с НЗОК за доболнична помощ. За да получат гражданите достъп за доболнична помощ и достъп до болнично лечение, във ВМА са създадени звена за доболнична помощ, каквато е фирмата „Дерма Прим“ ООД, които да сключват договори с ВМА. На територията на болницата има десетки медицински центрове и групови практики по този модел. Те захранват клиниките на болницата с пациенти. Всички договори се сключват по определени от ВМА правила и по цени, определени от болницата. Такава е юридическата форма, под която пациенти от цялата страна могат да имат достъп до лечение във ВМА, обяснява Кадурина.

Ненчев е знаел за нередностите във ВМА от първия си ден като министър

От първия ден, в който встъпих в длъжност бях информиран за нередностите във ВМА и назначих проверка. И други фирми са източвали ВМА с ...

Според Кадурина е "изключително несправедливо противопоставянето на лечението на деца с вродена глухота и поставянето на кохлеарни импланти, срещу лечението на деца с детски хемангиоми, или вродени аномалии на кожата". И посочва, че "Дерма Прим" се занимава с лечение на детски хемангиоми и съдови аномалии на кожата, лечение на белези, лечение на витилиго, ранна диагностика на меланома на кожата. Това не е "опъване на бръчки", както тиражираха някои медии, възмутено казва Кадурина.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване