Прокуратурата е знаела за доклада за ВМА още от септември 2014

22698
Прокуратурата е знаела за доклада за ВМА още от септември 2014

Прокуратурата е била запозната с доклада за Военномедицинска академия (ВМА) най-късно през септември 2014 г. Това стана ясно от думите на зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова.

След медийни разкрития от няколко дни насам се дискутира доклад на Дирекция "Вътрешен одит" при Министерството на отбраната, който разкрива, че само в една от клиниките на ВМА са генерирани загуби за 10 млн. лева за сметка на печалба на частна фирма, припомня БГНЕС.

Йосифова каза, че след извършване на вътрешния одит са изпратили информации до 4 органа – прокуратура, Комисия за конфликт на интереси, НАП и Държавна финансова инспекция. Единствено от Комисията за конфликт на интереси има отговор до момента. Останалите още правят проверка и няма получен отговор. Тези сигнали обхващат четирите години на одита - от 2010 до 2014 г.

На въпрос за наказания, които ще последват за началника на Клиниката по дерматология във ВМА проф. Мирослава Кадурина, сегашният началник на ВМА бриг. ген. Николай Петров каза, че най-вероятно ще има санкции по административен път, но не посочи какви към момента. Има и приключили и други одити за ВМА.

По-рано днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е свалил доверието си от бившият шеф на ВМА и настоящ председател на парламентарната здравна комисия ген. Стоян Тонев.

Генерал Стоян Тонев е на път да каже сбогом на голямата политика

Бившият шеф на ВМА и сегашен председател на здравната комисия в парламента генерал Стоян Тонев кара последните си дни като фактор в бъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com