Референдум за пушенето предлага Мартин Захариев

28968
Референдум за пушенето предлага Мартин Захариев

Тъй като темата с тютюнопушенето предизвиква сериозна поляризация на мненията, редно е да има референдум по въпроса – да може или да не може да се пуши в заведения. Тази позиция беше защитена от депутатът от БСП и известен като издател на „Плейбой” за България Мартин Захариев.

Според него каквото и да реши Народното събрание, недоволство ще има и затова по този въпрос е редно да има плебисцит. Въпросът не е експертен и всеки може да даде адекватно мнение, смята Захариев.

Закон за забрана на пушенето на обществени места влиза в сила в Русия

Закон за забрана на пушенето на обществени места влиза в сила в Русия утре, предаде БГНЕС. Законът забранява пушенето в училищата, уни...

Засега, особено от лекарското съсловие, хората са твърдо против връщането на пушенето на обществените места. В студиото на bTV бившият здравен министър Десислава Атанасова за пореден път защити тази позиция. Според ръководителя на белодробната клиника във ВМА Коста Костов откакто забраната е в сила, има спад при ресторантьорския и туристически бизнес от 0,1%, но за сметка на това се увеличава драстично броят на чуждите туристи, тъй като България се рекламира като дестинация без тютюнев дим.

От ресторантьорската асоциация обаче са на противоположно мнение – в България има 32 хил. заведения и те страдат заради тоталната забрана, казва Емил Коларов. След като можем да пушим вкъщи например, белодробни болести могат да се „хванат” и там – така че този аргумент в полза на забраната не е състоятелен, смята той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване