Ръководствата на деветте софийски болници в реформата на Москов я одобряват

10264
Ръководствата на деветте софийски болници в реформата на Москов я одобряват
Снимка: БГНЕС

Директорите на 9-те столични болници са съгласни да се обединят в Гражданско дружество. Това каза заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков след среща между ръководството на Министерството на здравеопазването и директорите на лечебните заведения.

Целта на гражданското дружество, което ще бъде създадено по смисъла на Закона за задълженията и договорите, е оптимизиране на административните разходи на деветте болници. Пенков допълни, че на срещата е представен на директорите проектът на договор за Гражданско дружество, а в петък предстои среща с юристи за уточняване на детайли по документа, съобщава БНР. Предстои да се определят и вноските на всяка болница за издръжката на Гражданското дружество.

Координатор на дружеството ще бъде финансистът Красимир Ангарски. Той е известен още като министър без портфейл, отговорен за икономическата политика в служебното правителство на Стефан Софиянски.

Всяка болница сама ще прави обществените си поръчки за снабдяване с лекарства и консумативи, каза още Бойко Пенков.

Лечебните заведения, които ще влязат в обединението, са университетските болници "Александровска", "Св. Иван Рилски" и "Св. Екатерина", акушеро-гинекологичната болница "Майчин дом", многопрофилните "Св. София" и "Проф. И. Митев", специализираната болница по инфекциозни и паразитни болести "Проф. И. Киров", Специализираната болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия и специализираната болница по ендокринология "Акад. И. Пенчев". Припомняме, че Петър Москов уволни досегашния директор на "Св. Иван Рилски" Дечо Дечев, който оставя болницата "на плюс" с над 3,5 млн. лева. Персоналът на болницата вече протестира ефективно срещу решението на Москов, включително с кратка блокада на бул. "Гешов".

КНСБ не одобрява основния и допълнителния здравен пакет на Москов

Не сме съгласни, че трябва да има основен и допълнителен пакет за лечението на здравноосигурените. Това заяви зам.-председателят на Ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване