С пиар акция МВР изглежда е поочернило арестувания шеф на Фонда за лечение на деца

1957
С пиар акция МВР изглежда е поочернило арестувания шеф на Фонда за лечение на деца
Снимка: БГНЕС

Откритите в дома на бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров ценности са наследство на съпругата му от първия ѝ брак. Това заяви адвокатът му Диана Ангелова.

След показната акция, при която ГДБОП арестува Александров и още 7 души от Фонда за лечение на деца, МВР разпространи кадри с намерените юбилейни монети, часовници и каза, че са открити и 16 хил. евро, припомня в. "Сега". "Като едно-единствено доказателство, което аз видях, това са филмчетата и клипчетата, които изтичаха по телевизиите с имуществените ценности. Те са семейна имуществена собственост, жена му и той имат втори брак и това се дължи на нейното наследство и на нейния труд, тъй като тя е висш банков служител", обясни Ангелова пред БНР.

Пликовете с пари във Фонда за лечение на деца се оказаха диск с изследвания

Пликът с пари, който според прокуратурата доказва, че бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров е участвал в коруп...

Според адвоката на Александров в самото обвинение на Александров няма конкретика. "На него трябваше да му се покаже, че това е силата на репресията. Целта е смазването и окалянето на авторитета, за да няма хора, които да се питат защо е отстранен, при условие че фондът работи, и то добре", каза адвокатът. Организацията и структурата на Фонда не позволяват Павел Александров да взема самостоятелни решения, да извършва присвоявания, да допусне безстопанственост и т.н., обясни още адвокат Ангелова, посочвайки, че всяко решение на Фонда се обсъжда в широк формат, включително с участието на Обществен съвет.

Обвинението към Александров е за длъжностни престъпления и безстопанственост, като конкретиката е следната - според прокуратурата той е получавал процент от турска клиника, за да праща за лечение деца сам. Освен това едни и същи експерти давали преценка по случаите на Фонда, но по този параграф Диана Ангелова коментира, че за подобни тежки заболявания експертите у нас не са чак толкова много. Друго обвинение е за нает в Париж апартамент. Обяснението на Фонда е, че жилището е ползван при дълги терапии на деца, когато няма как болницата да поеме болнична грижа за примерно период от една година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com