Шуменските медици канят министър Москов на протест

8185
Шуменските медици канят министър Москов на протест

Протестът на медиците от Комплексния онкологичен център(КОЦ) в Шумен продължи и днес. Целият персонал на здравното заведение излезе пред сградата от 13 до 13.15 часа, съобщава изданието topnovini.bg.

Каня министър Москов да дойде на място в Шумен и пред лекарската колегия да защити мотивите за сливането на онкоцентровете с болниците, а и да разгледа базата ни. Нещата отиват към това да искаме оставката на министъра. Посочили сме контактна група отпреди месец и никой не ни е поканил да преговаряме, добре е когато имаме мнение то да бъде чуто, а не да бъде игнорирано”, обяви управителят на КОЦ-а д-р Сотир Караниколов.

Лекарите от Онкоцентъра в Русе излязоха на протест

Лекарите от Комплексния онкологичен център в Русе започнаха протест срещу подготвяните промени в Закона за лечебните заведения, с които...

По думите му всички онкоцентрове в страната един след друг се включват в мълчаливия протест, днес са се присъединили и центровете във Враца и Варна като най-вероятно недоволството на медиците ще се обедини в един мащабен общ протест, за който засега не е определена дата.

“Чакаме реакция от министъра, тя вероятно ще бъде в представяне на нови мотиви за сливането, предишните един по един отпадат, защото са нереални. Очакваме да чуем какво ще се случва по нататък”, допълни д-р Караниколов.

В Шуменския КОЦ все още не връщат никого и приемат пациенти, но е възможно после да не се плати нито дейността, нито лекарствата, опасяват се медиците. Те очакват Надзорния съвет на касата да вземе своето решение за методиката за финансиране.

Междувременно стана ясно, че до дни в онкоцентъра в Шумен ще отвори врати новия стационар на отделението по лъчетерапия. В него ще бъдат настанени 46 пациенти.

Пациенти, граждани и лекари протестираха пред онкоцентъра в Шумен

Пациенти, граждани и работещи в Комплексния онкологичен център в Шумен излязоха на протест в защита на лечебното заведение, съобщава Да...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com