X
 
 

Слави пита: Кой излъга медицинските сестри?

6124 2
photo of Слави пита: Кой излъга медицинските сестри?
Снимка: БГНЕС
Кой излъга медицинските сестри? Такъв риторичен въпрос задава Слави Трифонов в своята Facebook страница по повод напрежението сред медицинските работници от последните месеци.

"Припомням – за да тушира серията протести на медицински сестри от цялата страна за достойни условия на труд и за достойно заплащане, на 10 април правителството издаде постановление за отпускане на 50 млн. лв. субсидия за болниците. Месец след това обаче правителството тихомълком е редактирало това постановление и сумата от 50 млн.лв. се е стопила 8 пъти и се е превърнала в... 6 млн. лв", отбелязва Трифонов.

"А 6 млн. лв. за медицинските сестри са едва два-три пъти повече от правителствената помощ за осветление и други подобрения на стадион „Арена Арда“ в Кърджали. 6 млн. лв. субсидия за медицинските сестри са почти колкото 5.7-те млн. лв. субсидия за Мюфтийството и 2 пъти по-малко от 15-те млн. лв. субсидия за Православната църква", пише Слави.

"Ето защо 6 месеца по-късно медицинските сестри отново протестират.

Та, кой излъга медицинските сестри?

На заседанието на Министерски съвет на 10 април, премиерът Бойко Борисов обявява, че правителството отпуска „около 50 млн.лв. за повишаване заплатите на медицинските сестри“.

На същия 10 април финансовият министър Владислав Горанов заявява, че икономиката се развива във всяка една сфера, което позволявало да се заложи и новото увеличение.

А ето какво казва министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на заседанието от същия 10 април: „С направеното предложение ще постигнем начални заплати по колективния трудов договор от 950 лв. за медицинските сестри.“

Слави Трифонов: Бойко Борисов е класически хвалипръцковист

''Днес разбрах, че университетът по чужди езици "Ханкук" в Сеул е удостоил с почетен знак министър-председателя Бойко Борисов за принос...

Три изказвания – три лъжи.

Няма 50 млн. лв. от правителството. Няма обещаното увеличение на заплатите на медицинските сестри.

А каква е цената на тези лъжи?

Ето ви е една цена – от 13 октомври детското отделение в Карлово остава без медицински сестри и лекари. Това следва и в други градове.

Появиха се нови догадки кога ще тръгне телевизията на Слави

Телевизията на Слави Трифонов тръгва след местните избори. Или поне това съобщава TrafficNews. Слави вече събирал екип, в който кани и...

Системата на здравеопазването на една страна е може би най-важната част от националната ѝ сигурност. Това не го ли научиха лъжците?

А лъжците замислят ли се за това:

Ниското заплащане и условията на труд, при които работят медицинските сестри, са не просто недостойни, те са унизителни за всяка човешка личност.

Скъпи българи, всички се нуждаем от медицинските сестри – заради здравето си, заради живота си. А те се нуждаят от достойнство. Помислете. Не от лъжи. А от достойнство.

Толкова ли е трудно да живеем нормално?", завършва коментарът на Слави Трифонов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 1 седмица Профил на трол?
    Закон е думата на премиера-на другите нямай вера. Обичаме си диктатура-такива сме си по натура. Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2014). Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование.
  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 1 седмица Профил на трол?
    ОДА ЗА БОЙКО БОРИСОВ Бойко от всичко разбира. Вожда пред нищо не спира. Всеки проблем ще реши. Никога Той не греши. Бойко признат е спортист: каратист, тенисист, футболист. Доктор на пожарникарските науки. Не е като някои неуки. От сега и занапред Бойко е езиковед. Изборите нашият месия все печели ги на вересия. Личният му лекар-Лъчо вече е доцент. Бойко пък се цели...в бъдещ президент. Автор: виж още ›› Георги Илиев Митев. Град София (2014). Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование.
Последно в Актуално