X
 
 

След закана за протест на лекари: Ремонтират част от "Александровска болница"

502 0
photo of След закана за протест на лекари: Ремонтират част от "Александровска болница"
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
В спешен порядък се предвижда ремонтът на отделението по алергология, а впоследствие и на отделението по хематология в "Александровска болница". Това стана ясно от думите на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева пред журналисти по повод анонса за протест от страна на медиците в болничното заведение.

По-рано лекари от "Александровска" болница заявиха, че ще излязат на протест заради "ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти".

Топ офталмологът проф. д-р Оркун Мюфтюоглу идва за безплатни консултации в София

На 14 ноември 2019г. Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ ще има удоволствието да посрещне отново турският топ оф...

"В спешен план ще пребазираме отделението по алергология, за да се направи ремонт и да се създадат безопасни условия за труд. Имаме ежедневни срещи с двеге киники по алергология и кожни болести и с директора на лечебното заведение това да стане по най-подходящия начин. Допълнително сме създали организация да започне подготовка за ремонт на друго отделение - по хематология. Говорим с екипа на болницата за неговия спешен ремонт", обясни Жени Начева, цитирана от "Дарик".

Тя уточни, че за отделението по алергология са осигурени до 300 000 лева, а за това по хематология - до 500 000 лева. Трябва обаче и да стартират необходимите обществени поръчки за ремонтите.

"Право на всеки е да реши как да изрази своята позиция. Работим добре с екипа на болницата и с лекарите постепенно техните инвестиционни разходи и спешни ремонти да се случат", коментира зам.-министърът заявката на лекарите да излязат на протест.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители