За или против ваксинирането срещу грип

37013
За или против ваксинирането срещу грип
Снимка: Gettyimages

Заболеваемостта от грип всяка година е голяма, тъй като не се ваксинираме. По този начин ние си оставаме девствени по отношение на всички щамове. Това заяви шефът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас Мангъров.

По думите - колкото по-дива е една страна, толкова по-малко е ваксиналното покритие. У нас то е под 2%. За сравнение в Холандия показателят е на нива от около 80 на сто.

Грипната епидемия идва по Коледа

Зимният грип вече дойде и в Националната референтна лаборатория бяха доказани първите случаи на заразени. И при четиримата болни е изол...

От своя страна хомеопатът доктор Атанас Михайлов беше категоричен, че благодарение на ваксините печелят само и единствено фармацевтичните комапнии. В ефира на bTV той припомни паниката, породена от Свинския грип преди няколко години. Тя в крайна сметка се оказала "много шум за нищо", след като станало ясно, че възрастните хора, за които се предполага, че са най-застрашени, имат имунитет.

Маските срещу грип трябва да се сменят на половин час. Аерозолите проникват и през нея. Това обясни още шефът на детското отделение в Инфекциозна болница. Той обясни, че става въпрос просто за маска, а не за противогаз.

Двамата влязоха в спор и на за това доколко има мисъл от хомеопатията. Доктор Мангъров беше категоричен, че става дума за шарлатанията и нещо подобно на непорочното зачатие. Същевременно доктор Михайлов увери, че много хора са "отървали кожата" благодарение на чесъна. Същевременно беше обяснено, че той обясни, че райската ябълка помага за възставновяването на чревната флора, морковите са класически източник на бета каротин и тн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване