X
 
 

Едва 2% от българите се ваксинират срещу грип

25019 0
photo of Едва 2% от българите се ваксинират срещу грип
Снимка: Gettyimages
Едва 2 на сто от българите си поставят противогрипна ваксина. Статистиката беше отчетена от Центъра по заразни и паразитни болести. Заедно с Лекарския съюз, те започват кампания за нуждата от ваксиниране на медицинските специалисти у нас.

У нас няма данни колко медицински специалисти си поставят противогрипни ваксини. В САЩ над 70 на сто от лекарите и медицинските служители се ваксинират. У нас задължително ваксинират целите си екипи ВМА, Инфекциозна болница и още няколко болници в страната, информира БНР.

Грипът идва през ноември

Очакваме първите случаи на заразени с грип да се появят у нас още през ноември. По Коледа и Нова година заболеваемостта постепенно ще...

Целта на кампанията е за профилактика на грипа сред медиците и за да се повишат знанията, че грипът е най-сериозен сред острите респираторни заболявания с опасността от тежки усложнения, каза директорът на центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

У нас всяка година се разболяват около 5 до 20 на сто от населението от остри респираторни заболявания. От тях 10 хиляди постъпват в болница с грипни усложнения и около 2 хиляди умират от пневмония.

Тази година не се очакват нови типове грипни вируси.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....