X
 
 

Заседанието на НЗОК се провали, Румяна Тодорова е убедена в нуждата от актуализация

26036 2
photo of Заседанието на НЗОК се провали, Румяна Тодорова е убедена в нуждата от актуализация
Снимка: БГНЕС

Без ново решение приключи извънредното заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, предаде БГНЕС.

Свиканото заради изискани от здравния министър Таня Андреева допълнителни мерки за съкращаваме на дефицита в касата продължи около час и бе провалено поради липса на кворум след напускането на представителя на КТ "Подкрепа" Тома Томов.

"В чисто оперативен план заседанието приключи. Кворумът от шестима беше нарушен с моето излизане. КТ „Подкрепа” взе становище и една декларация, че ще напуснем заседанието, защото категорично не сме съгласни с опита топката отново да се прехвърли на Касата", заяви Томов, след като напусна.

По думите му, НЗОК и Надзорният съвет са направили всичко, което е следвало от гледна точка на закона, за да се поиска актуализация на бюджета. В тази връзка на 23 юни, когато бе гласувано искането за промяна в бюджета на касата, беше гласуван и приет доклад от 130 страници, който описва актуалната ситуация по перата, в които има най-голям дефицит и какво се очаква да се случи до края на година. Този доклад е приет, е публикуван на сайта на НЗОК и към него има резюме от няколко страници, обясни Томов. „Изумени и изненадани сме от желанието да се искат допълнителни мерки в средата на годината, когато очевидно, че парите няма да стигнат. Това го предрекохме в самото начало и не подкрепихме бюджета на НЗОК, когато той се приемаше миналата година”, каза още Тома Томов, цитиран от Агенция "Фокус".

Пред журналисти управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова заяви категорично, че актуализация на бюджета на касата е абсолютно необходима, независимо от възможността дефицитът да бъде намален с около 30 млн. лева като резултат от вече предложени мерки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е НАЙ БОЛНО ОТ БЕЗДУШИЕ. СЛЕД ТОВА ТО Е НАПАДНОТО ОТ БЮРЮКРАТИЧНИ КЪРЛЕЖИ
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Каката иска, Орешко - не ще. Абе Каката да не би да е човек на Бойко?
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...

Последно в Актуално