X
 
 

Затвориха отделението по хематология в УМБАЛ-Бургас

1775 4
Затвориха отделението по хематология в УМБАЛ-Бургас
Снимка: iStock/Guliver
Отделението по "Хематология" в УМБАЛ-Бургас преустанови работа заради липса на специалисти, които да работят в него.

Още през ноември миналата година пациенти с хематологични диагнози не се обслужват. Това съобщиха от болницата, а повод за съобщението е сигнал на омбудсмана на Бургаска област, който сигнализира медиите и институциите и апелира за спешно разрешаване на проблема.

Ананиев: 850 медици ще специализират по трансплантация до 2023 г.

До 2023 година 850 лекари и медицински сестри ще бъдат квалифицирани в областта на трансплантацията. Това съобщи здравният министър Кир...

От болницата обясняват, че след кончината на единствения специалист-хематолог, са били провеждани разговори с няколко специалисти в тази област, но нито един от тях не се е съгласил да започне работа в болницата и така да се възстанови работата на отделението, предаде БГНЕС.

Специалистите-хематолози в Бургаско са петима, защото специалността е рядко срещана. Нито един от тях не е съгласен да започне работа в отделението.

С някои от тях разговор е провеждан повече от веднъж, посочиха от пресслужбата на УМБАЛ. От там отбелязаха, че за проблема са информирани с писма Министерството на здравеопазването /МЗ/, Здравната каса и Българското медицинско сдружение по хематология.

За да бъде решен поне временно проблемът, от болницата са поискали разрешение от МЗ и НЗОК, процедурите по кръвопреливане в болницата да се провеждат без специалист-хематолог на щат, а под надзора на такъв специалист, но на граждански договор.

Има ли решение за цената на лекарствата в частните болници?

"Случилото се дава сигнал към Министерството на здравеопазването и депутатите, че има едно изкривяване,  което трябва да бъде кори...

Отделението разполага с необходимата апаратура и ако получим разрешение, имаме готовност да назначим специалист на граждански договор веднага, добавиха от болницата.

Снимка: архив

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  а директора на болницата Миразчийски - третияь по богатство лекар в България и син на лекар лежал в затвора за взимане на пари от бременни понеже е бил гинеколог , като вижда ,че не идват хематолози е време да се махне или да го махнат ама Валерката го крепи от неговата партия . Затова Митко Николов - Енергичния ще потърси да извика някой хематолог от Карлово и Карлуково за да спаси отделението виж още ›› като използва връзките си и помощта на Бойко .Така се работи в умбал бургас - по герберски .
 • пенчо 2 пенчо преди 4 седмици Профил на трол?
  а защо не кажат за д-р Касабов ,че умира и е зле с церебрален кръвоизлив и рак - този работлив хирург - за разлика от Славов дебелата свиня уролог и зам директор дето не е направил и една операция от десет години и кйто д-р Стоев уролога го правеше на мезе - защото не знаеше нищо и не разбираше нищо и напусна болницата и отиде в Дева Мария
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не е вярно фермерските болница от 2-3 години пазеше мястото на мъртвия д-р рибов старши началник отделението за сина му Рибов който учи за лекар но самия той не иска да идва в болницата а и самите хематоми бяха тормозени от Рибов старши а Директора на болницата посрещаше статута с хватки герберски че уж работят там лекари а те са само един с вътрешна болести и един специализант а на министерството виж още ›› и на табелата пред отделението се мотаеха стари имена /не без знанието на министерството по здравеопазване и отделението го затваряха и отваряха от 2 години както и герберското отделение на д-р Казмин по ревматология което те работи, ту за 1 месец го затваряха.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ти да не мислиш, че в другите държавни болници е нещо различно?
  : 0 !
Заради честването на Левски - промени в движението в София
Заради честването на Левски - промени в движението в София

На 19 февруари в центъра на София ще бъде въведена организация на движението във връзка с възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски...