Здравното министерство пусна поръчката за 400 нови линейки

3521
Здравното министерство пусна поръчката за 400 нови линейки
Снимка: БГНЕС

Поръчка за доставката на 400 линейки с необходимото оборудване е обявило здравното министерство. Това става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Припомняме, че в началото на месеца здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че първите доставки на новите линейки ще станат факт още в края на тази година.

Държавата купува 400 нови линейки

Изготвя се необходимата документация за обявяване на обществената поръчка за доставка на 400 медицински превозни средства с необходимот...

Търгът на стойност 48.7 млн. лв. е част от големия инвестиционен проект за модернизация на спешната медицинска помощ, финансиран по програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.".

Процедурата е разделена на четири позиции за различните видове линейки. От тях 185 трябва да бъдат конструирани и оборудвани за превоз, първоначално лечение и мониторинг на пациенти, други 42 трябва да са с повишена проходимост, а още 78 - със задвижване 4х4. Останалите 95 линейки следва да са пригодени за интензивно лечение на пациенти.

Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 24 април.

По Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. се предвижда да бъдат модернизирани 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове с техните 170 филиала и шест изнесени екипа, както и закупуването на 400 линейки, осигурени с комуникационно и друго оборудване и медицинска апаратура за спешна медицинска помощ. Общият ресурс по процедурата е 163,5 млн. лв. С него Министерство на здравеопазването ще подобри достъпа до спешна медицинска помощ с възможности за спешна диагностика, лечение и наблюдение на пациенти до 24 часа.

МЗ ще купи 400 нови линейки

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. обяви процедура за предоставяне на безвъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване