СОНИК СТАРТ сбъдна мечти със спортни инициативи за всички

3760
СОНИК СТАРТ сбъдна мечти със спортни инициативи за всички
Снимка: Соник Старт

Националната кампания на СОНИК СТАРТ „Заедно сбъдваме мечти“ стартира в гр. Балчик през август, премина през гр. Левски в септември, а последното събитие се проведе в края на октомври в гр. Драгоман.

Кампанията, която провокира всички малки, големи, можещи и искащи мечтатели да сбъдват мечти, цели да подкрепи активното социално включване, максимално развитие на потенциала на всяко дете и семейство, както и възможност за създаване на позитивно взаимодействие и общуване.

Инициативите, в които всеки един гражданин имаше възможност да се включи в рамките на „Заедно сбъдваме мечти“ бяха основно спортни - футбол, баскетбол на колички, фехтовка, карате, спортна гимнастика, лека атлетика, състезания с колички с дистанционно управление, както и водни спортове (там където позволяват условията) каяк, гребане, сърф и плуване.

Във всички събития взеха участие и спортистите от баскетболния клуб за хора с увреждания „БКХУ Левски“, които набираха средства за сбъдването на една тяхна необходима мечта – закупуването на специализиран бус, с който да могат да се включват във всички състезания в България и чужбина и отново с гордост да покоряват международната спортна сцена.

Запленени от желанието да сбъдват мечти, в подкрепа на инициативата се включиха и някои от звездите от „Отбор на сърцето“ - DJ Дончо, Боби Ваклинов, Играта, Лео, Монти, Петя Алекса, Моисей, Спенс и Ицака.

„Спортът е призвание, себеусещане, стремеж. Той е тласък и притегателна сила към желанието да се изправяш пред предизвикателствата и същевременно с това сам да предизвикваш. То дава крачка напред към големите мечти и запалва онази малка искра в нас, която изпепелява всеки страх и срам, всяко падение. Онази искра, която запалва вълнението, куража и устрема към най-високите висини. Не е нужно да притежаваш олимпийски дух, а духа на приятелството, на солидарността и честната игра, за да станеш част от кампанията“ – коментира управителят на СОНИК СТАРТ Иван Иванов.

На 22.12 пък ще бъде сложен финала на кампанията „Старт на лъвските мечти“ с голямо събитие в гр. Първомай. Специално участие в тържествения ден ще има Симфоничния оркестър на гр. Пазарджик, под диригентството на най-младия български диригент – Димитър Косев, както и рок-група „Кикимора“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от В ПОМОЩ НА:

35-годишната Розина събира средства за операция

Зов за помощ: Най-малкото дете с присаден черен дроб в България има нужда от рехабилитация

Наталия събира средства за лечение на рядко заболяване

11-годишната Рая има нужда от средства за борба с болестта

Да помогнем на Йоан, за да види как расте дъщеря му!

9-годишният Богомил се нуждае от спешна операция

Да помогнем на Йоан да проходи

Божи ще получи обаждане за трансплантация, но няма необходимата сума

Надежда за Надежда - нужни са пари за лечение

Миленка се нуждае от средства, за да продължи лечението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com