X
 
 

Американски учени откриха, че стомахът е директно свързан с мозъка

6244 1
Американски учени откриха, че стомахът е директно свързан с мозъка
Учени откриха нови пътища, по които нервните клетки на стомашно-чревния тракт се свързват с мозъчния ствол, пише списание Science Mag.

Според досегашните изследвания сигналите от стомаха достигаха до мозъка за десетина минути и човек разбира дали е гладен или сит едва след известно време. Учените от елитния американски университет "Дюк" обаче опровергаха тази хипотеза като доказаха, че стомашно-чревния тракт има пряка невронна връзка с човешкия мозък. Това позволя сигналите да се предават за броени секунди.

Нова насока при лечението на депресията при хората

Американски психолози изясниха, че електрическата активност на мозъка на пациент с депресия при получаване на възнаграждение може да бъ...

Изследователите обясняват и защо в повечето случаи консумацията на храната кара организмът да се чувства по-добре. Гладният човек винаги е в лошо настроение, той е нервен и раздразнителен. Ситият човек, от своя страна, е щастлив, добър и доволен.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • българин 1 българин преди 1 година Профил на трол?
    Така, така, "Ситият човек, от своя страна, е щастлив, добър и доволен." и това се знае от дълбока древност, не напразно още от римско време управляващите са знаели, че на народа му трябват хляб и зрелища, а днес нашите малоумни простаци от "елита" на червената мафия го карат само на зрелища, да видим до кога ли?!