Антибиотици за крави вредят на околната среда

998
Антибиотици за крави вредят на околната среда

Фекалиите на крави, употребяващи антибиотици, отделят в атмосферата 1,8 пъти повече метан от тези на животните, които не са получавали тези лекарства, става ясно от изследване, публикувано в списание Proceedings of the Royal Society.

Според резултатите от работата на учените половината от участващите в подборното проучване крави са употребявали тетрациклин, а другата половина била чиста откъм взимането на антибиотици.

Преговорите между ЕС и САЩ за ТПТИ ще навлязат в застой

Преговорите между САЩ и ЕС за сключване на Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ/TTIP) вероятно ще навлязат в з...

Според учените прекалената употреба на този вид лекарства предизвиква появата на устойчиви на антибиотици и произвеждащи метан микроорганизми в червата на добитъка.

Според преценката на еколози селското стопанство е отговорно за освобождаването на най-малко 10% от емисиите на парникови газове в атмосферата.

Метанът е един от газовете, които оказват сериозен парников ефект, пречейки на изпускането обратно към Космоса на топлинната енергия, получила се в атмосферата под влияние на слънцето. Според биолози в днешно време в атмосферата попадат около 500 млн. тона метан годишно, в това число и от природни източници – от блатата и дивите животни, както и от човешки дейности, в това число и от животновъдство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com