Ето какво е осигурило победата на Третия райх

21630
Ето какво е осигурило победата на Третия райх

Успехите на войниците от вермахта в началото на Втората световна война се обясняват с въздействието на наркотици.

Според книгата "Тотален щурм" на Норман Олер именно наркотици са осигурили усещането за еуфория и победите на Третия райх, пише The Independent.

Наркоманията на Хитлер

Адолф Хитлер редовно е употребявал метамфетамини, а така също и препарати за повишаване на нивото на тестостерона, става ясно от данни ...

Олер основава своите изводи на изучаване на архивни материали в Германия и САЩ. Писателят разказва, че немците са отхвърляли кокаина, опиума и морфина като "еврейски" наркотици, и са работили над създаването на собствен "арийски" наркотик – первитин, наркотично вещество на основата на метамфетамин. Според автора получените данни изменят възгледите за историята на Втората световна война.

Первитинът, известен също като "винт", е играел ключова роля в кампанията на въоръжените сили на Третия райх, отбелязва Олер. Рекламирали го като средство срещу умора, което повишава настроението и предизвиква чувство за еуфория. Този препарат бил добавян и в шоколада.

"Войниците не подозирали за наркотичния ефект на това средство – те си мислели, че да изпиеш една таблетка, е като да изпиеш чаша кафе", разказва авторът пред изданието.

След първите успехи в Полша през 1939 г. командването на вермахта поръчало 35 милиона таблетки "винт" за военните, изпратени във Франция. "Нацистите са искали первитин да хвърли предизвикателство на "Кока-Кола", хората го пиели и получавали ефект на еуфория", резюмира Олер.

Самолет призрак от Втората световна забелязали над Британия

Няколко души в графство Дарбишър твърдят, че са видели в небето летящ бомбардировач от времето на Втората световна война, пише Unexplai...

Первитин е включен в международния списък с най-опасните наркотични вещества. Наркотикът притежава "възбуждащо" действие, при употребата му се нарушава функционирането на нервната система, затормозява се паметта, развива се заболяване на вените, допълва Lenta.ru.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com